top of page

BEKIJK ONZE WEKELIJKSE SELECTIE VAN PANDEN EN VOLG DE EVOLUTIE VAN DE PRIJZEN

ImmoMoment Espana_edited.jpg
DOWN BENEDEN EMBAS.jpg

Wist je dat in Spanje? Vind hieronder enkele leuke wistjedatjes over Spanje.

PHILIP & FANNY

PHILIP & FANNY

Op zoek naar interessante feiten over Spanje? Spanje is één van de populairste toeristische bestemmingen in heel Europa en heeft het allemaal. Of je nu de stranden wilt verkennen, door historische steden wilt wandelen, van een ontspannen levensstijl wilt genieten, van de keuken wilt genieten of het bruisende nachtleven wilt ervaren. Wij, Philip en Fanny, wonen en werken in Spanje en hebben het beste van het land ontdekt, inclusief het bezoeken van heel wat UNESCO-werelderfgoedlocaties.

GRENS

GRENS

Het enige Europese land met een fysieke grens met een Afrikaans land. We beginnen met één van de leukste aardrijkskundige feiten over Spanje. Het heeft een landgrens, geen zeegrens, met een Afrikaans land. Dat land is Marokko. Hoe kan dat? Omdat Spanje een kleine buitenpost op het Afrikaanse continent heeft, Ceuta genaamd. Deze stad is al sinds het eerste millennium voor Christus van strategisch belang en is door vele verschillende handen gegaan voordat hij in 1668 in Spaanse handen kwam.

WERELDRIJK

WERELDRIJK

Spanje was het eerste wereldrijk ter wereld en voor een tijd het machtigste land ter wereld - over één van die interessante feiten over Spanje gesproken. Met een voorsprong op het Portugese handelsimperium baanden de Spanjaarden zich een weg door Noord-, Midden- en Zuid-Amerika en veroverden meer dan 300 jaar lang de Filippijnen. Ze haalden veel goud binnen en lieten een grote culturele erfenis achter - en een heleboel Spaanstaligen.

HISPANIA

HISPANIA

...Spanje ontleent zijn naam aan de Feniciërs, het volk dat ooit dit gebied bewoonde. Zij noemden het Hispania, wat 'Land van de Konijnen' betekent.

SPAANS

SPAANS

Spaans is 's werelds tweede meest gesproken moedertaal. Met meer dan 570 miljoen Hispanofonen staat het Spaans op de tweede plaats na het Mandarijn Chinees. Spanje, de meeste Latijns-Amerikaanse landen en Equatoriaal-Guinea hebben Spaans als (één van) hun officiële talen. In totaal wordt in 21 landen dagelijks Spaans gesproken.

UNESCO

UNESCO

Spanje heeft het op twee na grootste aantal UNESCO-werelderfgoederen ter wereld. Er zijn 47 UNESCO werelderfgoederen verspreid over heel Spanje, van complete historische stadscentra tot bruggen, gebouwen en prehistorische rotskunst.

INVLOED

INVLOED

Spanje was ook invloedrijk in Europa. Van de late 15e eeuw tot het begin van de 19e eeuw controleerde Spanje weliswaar veel overzeese gebieden, maar het had ook een vinger in de pap. Door verschillende huwelijksallianties en erfenissen had Spanje invloed in delen van Italië, Frankrijk, Duitsland, België en heel Nederland - dat van 1556 tot 1714 bekend stond als de Spaanse Nederlanden.

SALVADOR DALI

SALVADOR DALI

Hoe moet je een 'lepeldutje' doen? Salvador Dali's methode om ideeën wetenschappelijk onderbouwd te krijgen. De Spanjaarden, vooral Andalusiërs, worden lui genoemd omdat zij de gewoonte hebben om een ​​dutje te doen, maar in werkelijkheid hebben ze de wetenschap aan hun kant. Niet alleen heeft dutten aangetoond dat het voordelen voor de gezondheid heeft, maar er zijn ook onderzoeken die direct suggereren dat het een gewoonte is die typisch is voor genieën. Je denkt waarschijnlijk dat dutjes alle

KONINKLIJKE FAMILIE

KONINKLIJKE FAMILIE

Er is een Spaanse Koninklijke familie. Als je dacht dat dat niet zo was, dan moeten jullie dit leuke feitje over Spanje weten. Het is een constitutionele monarchie en de huidige monarch - vanaf 2014 - is koning Felipe VI. De democratie kwam op gang nadat de Glorieuze Revolutie van 1868 de toenmalige koningin Isabella II had afgezet.

EILANDEN

EILANDEN

Spanje heeft veel eilanden. Op elke reis door Spanje zul je stranden tegenkomen. Niet alleen op het Iberisch schiereiland vind je Spaans grondgebied. Er zijn de beroemde Balearen in de Middellandse Zee - waaronder natuurlijk het beroemde feesteiland Ibiza - en helemaal in de Atlantische Oceaan liggen de Canarische Eilanden. Er zijn ook de Plazas de soberanía voor de Middellandse Zeekust van Marokko.

WERELDOMZEILING

WERELDOMZEILING

De eerste wereldomzeiling werd uitgevoerd tussen 1519 en 1521. En het was een Spaanse expeditie die dat deed. De expeditie vertrok in 1519 vanuit Sevilla en werd geleid door Ferdinand Magellan. Het doel was een route te vinden naar Oost-Azië via Amerika en de Stille Oceaan. Hoewel Magellan Portugees was, klaarde de Spaanse navigator Juan Sebastian Elcano de klus in 1522.

ZON

ZON

Spanje had het eerste rijk waarvan gezegd werd dat de zon nooit onderging. Hoewel dit wordt toegeschreven aan het Britse Rijk, kun je dit feit over Spanje niet negeren: met Zuid-Amerika aan de ene kant, de Filippijnen aan de andere, en het eigenlijke Spanje in het midden, ging de zon echt nooit onder op het Spaanse Rijk.

BURGEROORLOG

BURGEROORLOG

Spaanse Burgeroorlog in 1936. Met een links georiënteerde Republikeinse regering met anarchisten en communisten aan de ene kant en Conservatieve, Royalistische, Nationalistische en Katholieke belangen aan de andere kant, ging het er lelijk aan toe. Een Brits beleid van internationale non-interventie liet generaal Franco (gesteund door Nazi Duitsland en Fascistisch Italië) toe om in 1939 als overwinnaar uit de bus te komen, waardoor Spanje een autoritaire dictatuur werd tot 1975.

SPANJE

SPANJE

Spanje is niet helemaal "Spaans". Waarschijnlijk een verbijsterend feit over Spanje op dit moment, maar wat u dacht dat het gewone Spanje was, is niet zo eenvoudig gedefinieerd. Het bestaat uit verschillende autonome gemeenschappen met een bepaald niveau van zelfbestuur. Galicië is Keltisch. Het Baskenland spreekt Baskisch (dat verschilt van alle Europese talen). Valencia, Catalonië en de Balearen zijn Occitaans en Catalaans. Super interessant.

DON QUIXOTE

DON QUIXOTE

De eerste "roman" wordt toegeschreven aan een Spaanse auteur. Er zijn andere beweringen, maar laten we zeggen dat Don Quichot, geschreven in 1605, de eerste "moderne" roman ter wereld was. Geschreven door de Spaanse auteur Miguel de Cervantes, vertelt het het verhaal van een man die te veel verhalen heeft gelezen over ridders, romantiek en ridderlijkheid.

BOTÍN

BOTÍN

Madrid heeft het oudste restaurant ter wereld. Elk eetfeit over Spanje geeft ons onmiddellijk zin om weer te gaan en al het lekkers dat er in het Iberische land bestaat uit te proberen. Deze gaat over El Restaurante Botín - het oudste restaurant ter wereld, erkend door Guinness World Records. Geopend in 1725, moet u deze plek bezoeken als u in de Spaanse hoofdstad bent.

DE MOREN

DE MOREN

Spanje was vijf eeuwen lang onder Moslim controle. De zogenaamde "Moren" uit Noord-Afrika vielen Spanje binnen in 711 na Christus. Ze noemden het Al-Andalus. Wat volgde is een lange geschiedenis van Arabische en Islamitische invloed op de taal, cultuur en kunst van Spanje, totdat de indringers in 1492 werden verdreven. Nergens is dit meer voelbaar dan in de zuidelijke regio Andalusië.

LEVENSVERWACHTING

LEVENSVERWACHTING

Spanjaarden leven lang. In Spanje is de levensverwachting gemiddeld 82 jaar (dat is 79 voor mannen, 85 voor vrouwen). Dat is vergelijkbaar met de grote winnaars van de levensverwachting: Zwitserland, Italië en natuurlijk Japan.

WIST JE DAT IN SPANJE 1 (20)

WIST JE DAT IN SPANJE 1 (20)

Er zijn enkele vrij beroemde festivals in Spanje, waaronder de stierenrennen in Pamplona. Wat je waarschijnlijk niet weet is dat het deel uitmaakt van een langer negendaags festival ter ere van Sint Fermin. Er zijn andere stierenrennen, maar dit is de beroemdste. Elders is er La Tomatina, het grootste voedselgevecht ter wereld. Het begon in 1945 toen iemand tomaten naar zijn vrienden begon te gooien. In de jaren vijftig werd het verboden,maar in 1957 werd het in ere hersteld.

JAPÓN

JAPÓN

Er is een stad in Spanje waar 700 mensen de achternaam "Japón" hebben. Een feit over Spanje dat u waarschijnlijk niet weet, is dat er een klein stadje is, Coria del Río bij Sevilla, met veel inwoners die afstammen van Hasekura Tsunenaga, een 17e-eeuwse samoerai die daar stopte tijdens een diplomatieke reis. "Hasekura de Japón" werd gewoon "Japón."

EARTH SANDWICH

EARTH SANDWICH

In 2006 ontving Spanje de helft van 's werelds eerste Earth Sandwich... Hoe? Wel, een radiopresentator vroeg zich af of het mogelijk was, dus legden een paar mensen in Spanje en een paar mensen in Nieuw-Zeeland stokbroden op de grond. Met de kilometers gesmolten magma en verschroeiende kern als vulling, was het resultaat uiteraard een Earth Sandwich.

INFO

INFO

Extra info over Spanje. Klik op de foto.

NIEUWJAAR

NIEUWJAAR

Nieuwjaar betekent druiven eten. Terwijl Nieuwjaar voor velen betekent aftellen voor/na/door flink dronken te worden, is er in Spanje een delicate traditie die we leuk vinden - het eten van druiven. Twaalf, om precies te zijn. Als je erin slaagt op elke exacte klokslag van middernacht een druif te eten, zou je de rest van het jaar geluk hebben.

TANDENMUIS

TANDENMUIS

Er is geen tandenfee in Spanje, maar een tandenmuis genaamd Ratoncito Perez. Ja, zo´n raar feit over Spanje - er is geen tandenfee. Dit is niet het vreemdste. In plaats van een tandenfee hebben zij een tandenmuis. Het heet Ratoncito Pérez, en het komt uit de verhalen van de 19e eeuwse schrijver Luis Coloma.

VOLKSLIED

VOLKSLIED

Het Spaanse volkslied heeft geen woorden. De meeste volksliederen zijn er om te worden gezongen en half te vergeten, terwijl je mee neuriet in een poging het tenminste te laten lijken alsof je de woorden kent. Niet zo in Spanje; daar hoef je niets anders te onthouden dan de melodie van het volkslied. Het had vroeger woorden, maar nu niet meer. Het heet 'Marcha Real' en is een van de oudste volksliederen ter wereld, geschreven in 1761.

BARS

BARS

Spanje heeft meer bars dan enig ander EU-land. Je zou denken dat die eer aan Ierland toekomt met al zijn pubs, maar nee, Spanje heeft het grootste aantal drankgelegenheden in de Europese Unie. Je kunt hier behoorlijk wat kroegentochten maken.

OLIJFOLIE

OLIJFOLIE

Ongeveer 44% van alle olijfolie in de wereld wordt geproduceerd door Spanje. Dat is meer dan het dubbele van wat Italië produceert. Ja, ook al wordt olijfolie sterk geassocieerd met Italië, Spanje produceert meer. Spanje maakt ook veel wijn, met een koele miljoen hectare gewijd aan de wijnproductie (ooit gehoord van Rioja?). Dus ja, Spanje is ook de op één na grootste wijnproducent ter wereld.

WIST JE DAT IN SPANJE 1 (13)

WIST JE DAT IN SPANJE 1 (13)

Spanje heeft meer dan 8.000 kilometer kustlijn. Één van de meest romantische dingen om te doen in Spanje is naar de kust gaan. En al die kustlijn betekent veel stranden. Één van onze favoriete feiten over Spanje is dat het land meer dan 8.000 stranden heeft. Dat is... één strand per kilometer.

SIESTA

SIESTA

Siësta is nog steeds een onderdeel van het Spaanse leven. Als je siësta kent, denk je misschien dat het een beetje een stereotype is - maar dat is niet zo. Als u zich afvraagt wat een siësta is, geen zorgen, we gaan het u vertellen. Siësta is een middagdutje. Twintig minuten, maximaal. Het treft het hele land; van 14 tot 17 uur zijn veel winkels en etablissementen gesloten voor de siësta. Echt waar.

SAGRADA FAMILIA

SAGRADA FAMILIA

De Sagrada Familia in Barcelona is nog steeds niet klaar. De bouw van de beroemde door Antoni Gaudí ontworpen kathedraal begon in 1882 en is al meer dan 130 jaar in aanbouw. Naar verwachting zal hij in 2026 klaar zijn. Het is waarschijnlijk 's werelds meest bezochte bouwplaats, met 2,8 miljoen bezoekers per jaar.

CATALONIË

CATALONIË

Catalonië is klein maar krachtig. De relatief kleine autonome regio Catalonië beslaat 6,3% van het Spaanse grondgebied, maar heeft veel te bieden. Het heeft 7,5 miljoen inwoners (16% van het nationale totaal), het heeft het op drie na hoogste inkomen van Spanje, de Catalaanse taal, het hoogste nominale bruto regionaal product van het land en de meest bezochte stad van Spanje - Barcelona natuurlijk.

GROOTSTE MARKT

GROOTSTE MARKT

In Valencia vind je de grootste markt voor vers voedsel in Europa. De 8.000 meter grote Mercado Central werd in 1914 ontworpen en is een voorbeeld van de interessante Valenciaanse Art Nouveau-architectuurstijl. Binnen staan 900 kraampjes waar van alles wordt verkocht, van vleeswaren, vis en kaas tot olijven, wijn en kruiden. Het is een geweldige plek in Valencia om te bezoeken,

NIETMACHINE

NIETMACHINE

De eerste bekende nietmachine kwam uit Spanje. We wedden dat je zat te wachten op een feit over Spanje zo geweldig als deze. Maar ja, de eerste nietmachine. Spanje. Nou ja, het Baskenland. Het werd gemaakt in de 18e eeuw als cadeau voor koning Lodewijk XV van Frankrijk. Elk nietje was blijkbaar gegraveerd met Louis' koninklijke embleem.

DWEIL

DWEIL

Spanje gaf de wereld ook vele andere primeurs. Van ingewikkeld tot alledaags en ronduit verslavend: de uitvindingen van Spanje omvatten de voorouder van de sigaret (17e eeuw), het ruimtepak van de astronaut (1935) en de eenvoudige dweil en emmer (1956).

ARTIESTEN

ARTIESTEN

Spanje heeft geweldige artiesten voortgebracht. De kunstwereld zou niet hetzelfde zijn zonder Spaanse creativiteit. Er zijn grootheden als El Greco, Velázquez en Goya, om te beginnen. Daarna wordt het modern (en vreemd) met Pablo Picasso en Salvador Dalí. Stel je de wereld voor zonder die abstracte gezichten of smeltende klokken. Dat kan toch niet?

WERELD VOEDSEL

WERELD VOEDSEL

Nieuw wereld voedsel kwam Europa binnen via Spanje. New World Foods klinkt als een biologische supermarkt, maar toch, het is waar. Paprika's, bonen, aardappelen en tomaten. Spanje's avonturen (en tegenslagen) in de Nieuwe Wereld van Amerika brachten een aantal culinaire primeurs op het gebied van verse producten. En voordat iemand anders ze kon proeven, was Spanje als eerste aan de beurt. Eerlijk gezegd, wat zou de Spaanse en Italiaanse keuken zijn zonder deze levensmiddelen?

TAPAS

TAPAS

Een populaire gewoonte bij het uitgaan is het serveren van tapas bij een drankje. Ja. Je betaalt voor de drank, maar de tapas zijn gratis. Waarom? Wel, tapas is het meervoud van tapa, wat "top" of "deksel" betekent. De oorspronkelijke tapas waren bedoeld om drankjes tussen de slokken door te bedekken, zodat er geen vliegen of wat dan ook in kwamen. Veel bars bestaan tegenwoordig alleen voor het plezier van tapas. En drank, natuurlijk.

TOERISME

TOERISME

Spanje krijgt meer toeristen dan er wonen. Toerisme is groot nieuws in Spanje. Het is echter een weinig bekend feit over Spanje dat het toerisme zo groot is. In 2018 ontving het land 82,5 miljoen toeristen, waarmee het de op één na meest bezochte natie ter wereld is. De bevolking van Spanje is 46,7 miljoen, dus toeristen zijn bijna het dubbele van de bevolking.

BLAUWE VLAG

BLAUWE VLAG

Spanje telt heel wat blauwe vlag stranden. Dit komt waarschijnlijk door al die stranden die Spanje rijk is. Met 681 Blauwe Vlag stranden heeft Spanje de meeste van alle landen op het noordelijk halfrond. Dat is nog eens kwaliteit van zee en zand.

RENT A CAR

RENT A CAR

Uber Rent begint met autoverhuur vanaf €8/dag in Spanje. Uber Rent lanceert in 116 Spaanse steden via de Uber-app, waardoor gebruikers auto's kunnen huren van bekende verhuurbedrijven zoals Europcar, Hertz en anderen vanaf 8 euro per dag. De app gebruikt Car Trawler-technologie voor gepersonaliseerde aanbevelingen op basis van locatie, eindbestemming en gebruikersvoorkeuren. Deze stap breidt Uber's aanbod uit van taxi's naar autoverhuur, waarmee het bedrijf zijn doel van een alles-in-één mob

Plaza

Plaza

Het leven in Spaanse steden draait om de plaza, het hart van de stad. Ooit de plek voor stierengevechten en executies, nu gastvrij voor rommelmarkten, evenementen en straatartiesten, een onmisbare stop tijdens je stedentrip.

PRIJZEN 2024

PRIJZEN 2024

WORDT IN DE TOEKOMST ALLES GOEDKOPER OF DUURDER IN SPANJE?

ACHTERNAMEN

ACHTERNAMEN

IN SPANJE DRAGEN DE KINDEREN DE ACHTERNAMEN VAN DE VADER EN DE MOEDER.

Team ImmoMoment Marbella Philip Fanny Maria Anna Mirko.jpg
UW MOMENT VOOR IMMO
NIEUWS UIT SPANJE
Logo girl ImmoMoment 740KB.jpg
UP OMHOOG EN HAUT.jpg
SPAIN INFO MOMENT

KANTOREN: Oost-Vlaanderen - Costa Blanca Noord - Costa Blanca Zuid - Costa Del Sol
 

BELGIË/GENT: Franklin Rooseveltlaan 430 - 9000 GENT   +32 475 70 55 55

COSTA BLANCA NOORD: C/ San Luis 48, esq. C/ Orihuela 03181 TORREVIEJA   +34 684 466 710

COSTA BLANCA ZUID: Carrer de Colombia, 4, 03509 FINESTRAT   +34 684 466 710

COSTA DEL SOL: Centro Commercial Guadalmina IV, Local 1, 29678 MARBELLA   +34 630 691 310

HOOFDKANTOOR:   +34 951 550 565

 

Philip@ImmoMoment.es   Fanny@ImmoMoment.es   Mirko@ImmoMoment.es

Rentals@ImmoMoment.es   Support@ImmoMoment.es   Info@ImmoMoment.es

www.ImmoMoment.be         www.ImmoMoment.es         www.ImmoMoment.com

ERKEND VASTGOEDMAKELAAR AGENT IMMOBILIER RECONNU 507.591 BIV IPI.png

ImmoMoment - Philip Cnudde - Zaakvoerder
Erkend BIV Vastgoedmakelaar met BIV 507.591

LOGO IMMOMOMENT TE KOOP IN SPANJE A VEND
bottom of page