top of page

BEKIJK ONZE WEKELIJKSE SELECTIE VAN PANDEN EN VOLG DE EVOLUTIE VAN DE PRIJZEN

ImmoMoment Espana_edited.jpg
DOWN BENEDEN EMBAS.jpg

Wist je dat in Spanje? Vind hieronder enkele leuke wistjedatjes over Spanje.

PHILIP & FANNY

PHILIP & FANNY

Op zoek naar interessante feiten over Spanje? Spanje is één van de populairste toeristische bestemmingen in heel Europa en heeft het allemaal. Of je nu de stranden wilt verkennen, door historische steden wilt wandelen, van een ontspannen levensstijl wilt genieten, van de keuken wilt genieten of het bruisende nachtleven wilt ervaren. Wij, Philip en Fanny, wonen en werken in Spanje en hebben het beste van het land ontdekt, inclusief het bezoeken van heel wat UNESCO-werelderfgoedlocaties.

GRENS

GRENS

Het enige Europese land met een fysieke grens met een Afrikaans land. We beginnen met één van de leukste aardrijkskundige feiten over Spanje. Het heeft een landgrens, geen zeegrens, met een Afrikaans land. Dat land is Marokko. Hoe kan dat? Omdat Spanje een kleine buitenpost op het Afrikaanse continent heeft, Ceuta genaamd. Deze stad is al sinds het eerste millennium voor Christus van strategisch belang en is door vele verschillende handen gegaan voordat hij in 1668 in Spaanse handen kwam.

WERELDRIJK

WERELDRIJK

Spanje was het eerste wereldrijk ter wereld en voor een tijd het machtigste land ter wereld - over één van die interessante feiten over Spanje gesproken. Met een voorsprong op het Portugese handelsimperium baanden de Spanjaarden zich een weg door Noord-, Midden- en Zuid-Amerika en veroverden meer dan 300 jaar lang de Filippijnen. Ze haalden veel goud binnen en lieten een grote culturele erfenis achter - en een heleboel Spaanstaligen.

HISPANIA

HISPANIA

...Spanje ontleent zijn naam aan de Feniciërs, het volk dat ooit dit gebied bewoonde. Zij noemden het Hispania, wat 'Land van de Konijnen' betekent.

SPAANS

SPAANS

Spaans is 's werelds tweede meest gesproken moedertaal. Met meer dan 570 miljoen Hispanofonen staat het Spaans op de tweede plaats na het Mandarijn Chinees. Spanje, de meeste Latijns-Amerikaanse landen en Equatoriaal-Guinea hebben Spaans als (één van) hun officiële talen. In totaal wordt in 21 landen dagelijks Spaans gesproken.

UNESCO

UNESCO

Spanje heeft het op twee na grootste aantal UNESCO-werelderfgoederen ter wereld. Er zijn 47 UNESCO werelderfgoederen verspreid over heel Spanje, van complete historische stadscentra tot bruggen, gebouwen en prehistorische rotskunst.

INVLOED

INVLOED

Spanje was ook invloedrijk in Europa. Van de late 15e eeuw tot het begin van de 19e eeuw controleerde Spanje weliswaar veel overzeese gebieden, maar het had ook een vinger in de pap. Door verschillende huwelijksallianties en erfenissen had Spanje invloed in delen van Italië, Frankrijk, Duitsland, België en heel Nederland - dat van 1556 tot 1714 bekend stond als de Spaanse Nederlanden.

RECORD VERKOOP 2023

RECORD VERKOOP 2023

Buitenlanders domineren de Spaanse huizenmarkt met 21,1% van de totale verkopen, het hoogste ooit. In de tweede helft van 2022 kochten ze 70.163 woningen, een stijging van 9,7% op jaarbasis. Niet-ingezetenen betalen een recordprijs van bijna €2600/m2. Britten blijven de grootste groep kopers, gevolgd door Duitsers en Fransen. Gemiddeld betalen buitenlandse kopers €2089/m2, met Zwitsers, Zweden en Amerikanen als hoogste betalers.

SALVADOR DALI

SALVADOR DALI

Hoe moet je een 'lepeldutje' doen? Salvador Dali's methode om ideeën wetenschappelijk onderbouwd te krijgen. De Spanjaarden, vooral Andalusiërs, worden lui genoemd omdat zij de gewoonte hebben om een ​​dutje te doen, maar in werkelijkheid hebben ze de wetenschap aan hun kant. Niet alleen heeft dutten aangetoond dat het voordelen voor de gezondheid heeft, maar er zijn ook onderzoeken die direct suggereren dat het een gewoonte is die typisch is voor genieën. Je denkt waarschijnlijk dat dutjes alle

KONINKLIJKE FAMILIE

KONINKLIJKE FAMILIE

Er is een Spaanse Koninklijke familie. Als je dacht dat dat niet zo was, dan moeten jullie dit leuke feitje over Spanje weten. Het is een constitutionele monarchie en de huidige monarch - vanaf 2014 - is koning Felipe VI. De democratie kwam op gang nadat de Glorieuze Revolutie van 1868 de toenmalige koningin Isabella II had afgezet.

EILANDEN

EILANDEN

Spanje heeft veel eilanden. Op elke reis door Spanje zul je stranden tegenkomen. Niet alleen op het Iberisch schiereiland vind je Spaans grondgebied. Er zijn de beroemde Balearen in de Middellandse Zee - waaronder natuurlijk het beroemde feesteiland Ibiza - en helemaal in de Atlantische Oceaan liggen de Canarische Eilanden. Er zijn ook de Plazas de soberanía voor de Middellandse Zeekust van Marokko.

WERELDOMZEILING

WERELDOMZEILING

De eerste wereldomzeiling werd uitgevoerd tussen 1519 en 1521. En het was een Spaanse expeditie die dat deed. De expeditie vertrok in 1519 vanuit Sevilla en werd geleid door Ferdinand Magellan. Het doel was een route te vinden naar Oost-Azië via Amerika en de Stille Oceaan. Hoewel Magellan Portugees was, klaarde de Spaanse navigator Juan Sebastian Elcano de klus in 1522.

ZON

ZON

Spanje had het eerste rijk waarvan gezegd werd dat de zon nooit onderging. Hoewel dit wordt toegeschreven aan het Britse Rijk, kun je dit feit over Spanje niet negeren: met Zuid-Amerika aan de ene kant, de Filippijnen aan de andere, en het eigenlijke Spanje in het midden, ging de zon echt nooit onder op het Spaanse Rijk.

BURGEROORLOG

BURGEROORLOG

Spaanse Burgeroorlog in 1936. Met een links georiënteerde Republikeinse regering met anarchisten en communisten aan de ene kant en Conservatieve, Royalistische, Nationalistische en Katholieke belangen aan de andere kant, ging het er lelijk aan toe. Een Brits beleid van internationale non-interventie liet generaal Franco (gesteund door Nazi Duitsland en Fascistisch Italië) toe om in 1939 als overwinnaar uit de bus te komen, waardoor Spanje een autoritaire dictatuur werd tot 1975.

SPANJE

SPANJE

Spanje is niet helemaal "Spaans". Waarschijnlijk een verbijsterend feit over Spanje op dit moment, maar wat u dacht dat het gewone Spanje was, is niet zo eenvoudig gedefinieerd. Het bestaat uit verschillende autonome gemeenschappen met een bepaald niveau van zelfbestuur. Galicië is Keltisch. Het Baskenland spreekt Baskisch (dat verschilt van alle Europese talen). Valencia, Catalonië en de Balearen zijn Occitaans en Catalaans. Super interessant.

DON QUIXOTE

DON QUIXOTE

De eerste "roman" wordt toegeschreven aan een Spaanse auteur. Er zijn andere beweringen, maar laten we zeggen dat Don Quichot, geschreven in 1605, de eerste "moderne" roman ter wereld was. Geschreven door de Spaanse auteur Miguel de Cervantes, vertelt het het verhaal van een man die te veel verhalen heeft gelezen over ridders, romantiek en ridderlijkheid.

BOTÍN

BOTÍN

Madrid heeft het oudste restaurant ter wereld. Elk eetfeit over Spanje geeft ons onmiddellijk zin om weer te gaan en al het lekkers dat er in het Iberische land bestaat uit te proberen. Deze gaat over El Restaurante Botín - het oudste restaurant ter wereld, erkend door Guinness World Records. Geopend in 1725, moet u deze plek bezoeken als u in de Spaanse hoofdstad bent.

DE MOREN

DE MOREN

Spanje was vijf eeuwen lang onder Moslim controle. De zogenaamde "Moren" uit Noord-Afrika vielen Spanje binnen in 711 na Christus. Ze noemden het Al-Andalus. Wat volgde is een lange geschiedenis van Arabische en Islamitische invloed op de taal, cultuur en kunst van Spanje, totdat de indringers in 1492 werden verdreven. Nergens is dit meer voelbaar dan in de zuidelijke regio Andalusië.

LEVENSVERWACHTING

LEVENSVERWACHTING

Spanjaarden leven lang. In Spanje is de levensverwachting gemiddeld 82 jaar (dat is 79 voor mannen, 85 voor vrouwen). Dat is vergelijkbaar met de grote winnaars van de levensverwachting: Zwitserland, Italië en natuurlijk Japan.

WIST JE DAT IN SPANJE 1 (20)

WIST JE DAT IN SPANJE 1 (20)

Er zijn enkele vrij beroemde festivals in Spanje, waaronder de stierenrennen in Pamplona. Wat je waarschijnlijk niet weet is dat het deel uitmaakt van een langer negendaags festival ter ere van Sint Fermin. Er zijn andere stierenrennen, maar dit is de beroemdste. Elders is er La Tomatina, het grootste voedselgevecht ter wereld. Het begon in 1945 toen iemand tomaten naar zijn vrienden begon te gooien. In de jaren vijftig werd het verboden,maar in 1957 werd het in ere hersteld.

JAPÓN

JAPÓN

Er is een stad in Spanje waar 700 mensen de achternaam "Japón" hebben. Een feit over Spanje dat u waarschijnlijk niet weet, is dat er een klein stadje is, Coria del Río bij Sevilla, met veel inwoners die afstammen van Hasekura Tsunenaga, een 17e-eeuwse samoerai die daar stopte tijdens een diplomatieke reis. "Hasekura de Japón" werd gewoon "Japón."

EARTH SANDWICH

EARTH SANDWICH

In 2006 ontving Spanje de helft van 's werelds eerste Earth Sandwich... Hoe? Wel, een radiopresentator vroeg zich af of het mogelijk was, dus legden een paar mensen in Spanje en een paar mensen in Nieuw-Zeeland stokbroden op de grond. Met de kilometers gesmolten magma en verschroeiende kern als vulling, was het resultaat uiteraard een Earth Sandwich.

INFO

INFO

Extra info over Spanje. Klik op de foto.

NIEUWJAAR

NIEUWJAAR

Nieuwjaar betekent druiven eten. Terwijl Nieuwjaar voor velen betekent aftellen voor/na/door flink dronken te worden, is er in Spanje een delicate traditie die we leuk vinden - het eten van druiven. Twaalf, om precies te zijn. Als je erin slaagt op elke exacte klokslag van middernacht een druif te eten, zou je de rest van het jaar geluk hebben.

TANDENMUIS

TANDENMUIS

Er is geen tandenfee in Spanje, maar een tandenmuis genaamd Ratoncito Perez. Ja, zo´n raar feit over Spanje - er is geen tandenfee. Dit is niet het vreemdste. In plaats van een tandenfee hebben zij een tandenmuis. Het heet Ratoncito Pérez, en het komt uit de verhalen van de 19e eeuwse schrijver Luis Coloma.

VOLKSLIED

VOLKSLIED

Het Spaanse volkslied heeft geen woorden. De meeste volksliederen zijn er om te worden gezongen en half te vergeten, terwijl je mee neuriet in een poging het tenminste te laten lijken alsof je de woorden kent. Niet zo in Spanje; daar hoef je niets anders te onthouden dan de melodie van het volkslied. Het had vroeger woorden, maar nu niet meer. Het heet 'Marcha Real' en is een van de oudste volksliederen ter wereld, geschreven in 1761.

BARS

BARS

Spanje heeft meer bars dan enig ander EU-land. Je zou denken dat die eer aan Ierland toekomt met al zijn pubs, maar nee, Spanje heeft het grootste aantal drankgelegenheden in de Europese Unie. Je kunt hier behoorlijk wat kroegentochten maken.

OLIJFOLIE

OLIJFOLIE

Ongeveer 44% van alle olijfolie in de wereld wordt geproduceerd door Spanje. Dat is meer dan het dubbele van wat Italië produceert. Ja, ook al wordt olijfolie sterk geassocieerd met Italië, Spanje produceert meer. Spanje maakt ook veel wijn, met een koele miljoen hectare gewijd aan de wijnproductie (ooit gehoord van Rioja?). Dus ja, Spanje is ook de op één na grootste wijnproducent ter wereld.

DEMENTIE

DEMENTIE

Extra vierge olijfolie verlaagt het risico op sterfte door dementie, blijkt uit een studie in JAMA Network Open. Dagelijkse consumptie van meer dan 7 gram olijfolie vermindert dit risico met 28%. De studie, met 92.383 deelnemers over 28 jaar, toont de hersenbeschermende effecten van olijfolie door antioxidanten en ontstekingsremmers. Regelmatig gebruik wordt aanbevolen voor een gezonde hersenfunctie en ter preventie van geheugenproblemen.

WIST JE DAT IN SPANJE 1 (13)

WIST JE DAT IN SPANJE 1 (13)

Spanje heeft meer dan 8.000 kilometer kustlijn. Één van de meest romantische dingen om te doen in Spanje is naar de kust gaan. En al die kustlijn betekent veel stranden. Één van onze favoriete feiten over Spanje is dat het land meer dan 8.000 stranden heeft. Dat is... één strand per kilometer.

SIESTA

SIESTA

Siësta is nog steeds een onderdeel van het Spaanse leven. Als je siësta kent, denk je misschien dat het een beetje een stereotype is - maar dat is niet zo. Als u zich afvraagt wat een siësta is, geen zorgen, we gaan het u vertellen. Siësta is een middagdutje. Twintig minuten, maximaal. Het treft het hele land; van 14 tot 17 uur zijn veel winkels en etablissementen gesloten voor de siësta. Echt waar.

SAGRADA FAMILIA

SAGRADA FAMILIA

De Sagrada Familia in Barcelona is nog steeds niet klaar. De bouw van de beroemde door Antoni Gaudí ontworpen kathedraal begon in 1882 en is al meer dan 130 jaar in aanbouw. Naar verwachting zal hij in 2026 klaar zijn. Het is waarschijnlijk 's werelds meest bezochte bouwplaats, met 2,8 miljoen bezoekers per jaar.

CATALONIË

CATALONIË

Catalonië is klein maar krachtig. De relatief kleine autonome regio Catalonië beslaat 6,3% van het Spaanse grondgebied, maar heeft veel te bieden. Het heeft 7,5 miljoen inwoners (16% van het nationale totaal), het heeft het op drie na hoogste inkomen van Spanje, de Catalaanse taal, het hoogste nominale bruto regionaal product van het land en de meest bezochte stad van Spanje - Barcelona natuurlijk.

GROOTSTE MARKT

GROOTSTE MARKT

In Valencia vind je de grootste markt voor vers voedsel in Europa. De 8.000 meter grote Mercado Central werd in 1914 ontworpen en is een voorbeeld van de interessante Valenciaanse Art Nouveau-architectuurstijl. Binnen staan 900 kraampjes waar van alles wordt verkocht, van vleeswaren, vis en kaas tot olijven, wijn en kruiden. Het is een geweldige plek in Valencia om te bezoeken,

NIETMACHINE

NIETMACHINE

De eerste bekende nietmachine kwam uit Spanje. We wedden dat je zat te wachten op een feit over Spanje zo geweldig als deze. Maar ja, de eerste nietmachine. Spanje. Nou ja, het Baskenland. Het werd gemaakt in de 18e eeuw als cadeau voor koning Lodewijk XV van Frankrijk. Elk nietje was blijkbaar gegraveerd met Louis' koninklijke embleem.

DWEIL

DWEIL

Spanje gaf de wereld ook vele andere primeurs. Van ingewikkeld tot alledaags en ronduit verslavend: de uitvindingen van Spanje omvatten de voorouder van de sigaret (17e eeuw), het ruimtepak van de astronaut (1935) en de eenvoudige dweil en emmer (1956).

ARTIESTEN

ARTIESTEN

Spanje heeft geweldige artiesten voortgebracht. De kunstwereld zou niet hetzelfde zijn zonder Spaanse creativiteit. Er zijn grootheden als El Greco, Velázquez en Goya, om te beginnen. Daarna wordt het modern (en vreemd) met Pablo Picasso en Salvador Dalí. Stel je de wereld voor zonder die abstracte gezichten of smeltende klokken. Dat kan toch niet?

WERELD VOEDSEL

WERELD VOEDSEL

Nieuw wereld voedsel kwam Europa binnen via Spanje. New World Foods klinkt als een biologische supermarkt, maar toch, het is waar. Paprika's, bonen, aardappelen en tomaten. Spanje's avonturen (en tegenslagen) in de Nieuwe Wereld van Amerika brachten een aantal culinaire primeurs op het gebied van verse producten. En voordat iemand anders ze kon proeven, was Spanje als eerste aan de beurt. Eerlijk gezegd, wat zou de Spaanse en Italiaanse keuken zijn zonder deze levensmiddelen?

TAPAS

TAPAS

Een populaire gewoonte bij het uitgaan is het serveren van tapas bij een drankje. Ja. Je betaalt voor de drank, maar de tapas zijn gratis. Waarom? Wel, tapas is het meervoud van tapa, wat "top" of "deksel" betekent. De oorspronkelijke tapas waren bedoeld om drankjes tussen de slokken door te bedekken, zodat er geen vliegen of wat dan ook in kwamen. Veel bars bestaan tegenwoordig alleen voor het plezier van tapas. En drank, natuurlijk.

TOERISME

TOERISME

Spanje krijgt meer toeristen dan er wonen. Toerisme is groot nieuws in Spanje. Het is echter een weinig bekend feit over Spanje dat het toerisme zo groot is. In 2018 ontving het land 82,5 miljoen toeristen, waarmee het de op één na meest bezochte natie ter wereld is. De bevolking van Spanje is 46,7 miljoen, dus toeristen zijn bijna het dubbele van de bevolking.

BLAUWE VLAG

BLAUWE VLAG

Spanje telt heel wat blauwe vlag stranden. Dit komt waarschijnlijk door al die stranden die Spanje rijk is. Met 681 Blauwe Vlag stranden heeft Spanje de meeste van alle landen op het noordelijk halfrond. Dat is nog eens kwaliteit van zee en zand.

RENT A CAR

RENT A CAR

Uber Rent begint met autoverhuur vanaf €8/dag in Spanje. Uber Rent lanceert in 116 Spaanse steden via de Uber-app, waardoor gebruikers auto's kunnen huren van bekende verhuurbedrijven zoals Europcar, Hertz en anderen vanaf 8 euro per dag. De app gebruikt Car Trawler-technologie voor gepersonaliseerde aanbevelingen op basis van locatie, eindbestemming en gebruikersvoorkeuren. Deze stap breidt Uber's aanbod uit van taxi's naar autoverhuur, waarmee het bedrijf zijn doel van een alles-in-één mob

Plaza

Plaza

Het leven in Spaanse steden draait om de plaza, het hart van de stad. Ooit de plek voor stierengevechten en executies, nu gastvrij voor rommelmarkten, evenementen en straatartiesten, een onmisbare stop tijdens je stedentrip.

PRIJZEN 2024

PRIJZEN 2024

WORDT IN DE TOEKOMST ALLES GOEDKOPER OF DUURDER IN SPANJE?

ACHTERNAMEN

ACHTERNAMEN

IN SPANJE DRAGEN DE KINDEREN DE ACHTERNAMEN VAN DE VADER EN DE MOEDER.

IJSTIJDEN

IJSTIJDEN

Spanje vrij bleef vrij van de ijstijdbedekking. Dit resulteerde in een rijke biodiversiteit met meer dan 8.000 plantensoorten, waarvan ruim 2.000 uniek zijn voor het land, in tegenstelling tot het totale aantal van ongeveer 9.000 plantensoorten in heel Europa.

EN AVRIL, AGUAS MIL

EN AVRIL, AGUAS MIL

De Spaanse uitdrukking 'en abril, aguas mil' verwijst net als in Vlaanderen en Nederland naar de wispelturige weersomstandigheden van april. Het betekent letterlijk 'in april duizendmaal water', wat de vaak voorkomende regen benadrukt. Deze uitdrukking benadrukt de onvoorspelbaarheid van het weer.

DE EU WERELDLEIDER IN WIJNBOUW

DE EU WERELDLEIDER IN WIJNBOUW

De EU is wereldleider in wijnbouw, met 60% van de mondiale productie in 2022. Dit bevordert de sociaal-economische duurzaamheid in landelijke gebieden, waar 75% van de werkgelegenheid is. De wijnbouwsector in Spanje, een belangrijke speler in de EU, genereerde in 2022 een exportwaarde van 3,5 miljard euro. Met ongeveer 1 miljoen hectare aan wijngaarden biedt de sector werk aan 400.000 mensen, en indirect aan nog eens 1,2 miljoen. Spaanse wijnbouw draagt bij aan milieuduurzaamheid door biodiversi

KLIMAAT

KLIMAAT

Voor een tweede vakantieverblijf in Spanje hangt het beste klimaat af van je voorkeuren en het gewenste weer. Enkele topregio's zijn: Costa del Sol (Andalusië): Bekend om milde winters en warme zomers, perfect voor zon en strand in Marbella, Estepona en Mijas. Canarische Eilanden: Subtropisch klimaat met het hele jaar door aangename temperaturen en veel zon op Tenerife, Gran Canaria, Fuerteventura en Lanzarote.

EXCLUSIEVE GOLF

EXCLUSIEVE GOLF

Real Valderrama Golf Club in Sotogrande, Spanje, bij Marbella aan de Costa del Sol, is het meest exclusieve golfresort van Europa. Bekend om zijn rijke geschiedenis, uitdagende baan en prachtige omgeving, trekt het golfers vanwege: Prestige: Gastheer van de Ryder Cup in 1997, Real Valderrama heeft een iconische status in de golfwereld. Kwaliteit baan: Ontworpen door Robert Trent Jones Sr., staat de baan bekend om zijn uitdagingen en snelle greens. Lidmaatschap: Zeer exclusief en selectief.

DUURSTE KERSTBOOM

DUURSTE KERSTBOOM

De duurste kerstboom ter wereld, €11.000.000, staat in Estepona, Spanje, is 3 meter hoog en versierd met diamanten en edelstenen van merken zoals Cartier en Bulgari.Hij bevindt zich in het Kempinski Hotel Bahía. Ontworpen door juwelenontwerpster Debbie Wingham, is de boom een opvallend onderdeel van de jaarlijkse Mercado Navideño, waar geld wordt ingezameld voor lokale goede doelen. Van 28 december tot 6 januari kun je deze extravagante kerstboom bewonderen in het hotel.

RANKING SPANJE NIEUWBOUW

RANKING SPANJE NIEUWBOUW

Spanje staat niet bovenaan de ranglijst voor nieuwbouwkwaliteit in Europa. Uitdagingen: Bouwkwaliteit: Minder goede isolatie en vochtproblemen.. Regelgeving en handhaving: Ondanks strenge voorschriften is handhaving soms tekortgeschoten. Bouwmethoden: Traditionele methoden worden veel gebruikt, maar zijn mogelijk minder energie-efficiënt. Duurzaamheid: Spanje blijft achter. Conclusie: Spanje heeft niet de hoogwaardige nieuwbouw zoals in Duitsland, Zwitserland of België en Nederland.

NIEUWBOUWKWALITEIT

NIEUWBOUWKWALITEIT

Over het algemeen wordt de nieuwbouwkwaliteit aan de Costa del Sol beschouwd als beter dan aan de Costa Blanca of Costa Calida, vooral vanwege de luxe ontwikkelingen in Marbella en Estepona. Aan de Costa Blanca is het aanbod gevarieerder, met zowel luxe als betaalbare opties. Kwaliteit kan sterk variëren per ontwikkelaar en locatie, dus gedegen onderzoek en professioneel advies zijn altijd verstandig bij het overwegen van een aankoop, ongeacht de regio.

MEESTE NIEUWBOUW

MEESTE NIEUWBOUW

Waar in Spanje vind je de meeste nieuwbouwprojecten? De regio Costa Blanca, gelegen in de provincie Alicante, is een van de populairste gebieden voor nieuwbouwprojecten in Spanje. Met steden als Alicante, Benidorm, Torrevieja en vele andere kustplaatsen, trekt deze regio veel investeringen aan in vastgoedontwikkeling, zowel voor residentiële als toeristische doeleinden.

DUURSTE VILLA'S

DUURSTE VILLA'S

De duurste villa's in Spanje bevinden zich voornamelijk in de meest exclusieve en luxe locaties aan de kust. Enkele van de toplocaties zijn: 1. Marbella en omgeving, met name in gebieden zoals Puerto Banús en Sierra Blanca. 2. Ibiza, vooral langs de zuidwestkust en in exclusieve gebieden zoals Es Cubells en Cala Conta. 3. Mallorca, met luxe villa's in gebieden zoals Puerto de Andratx, Son Vida en Port d'Andratx. 4. Barcelona, met exclusieve villa's langs de kust in gebieden zoals Pedralbes, Sar

BEKENDE BELGEN

BEKENDE BELGEN

Bekende Belgen kiezen vaak voor: Marbella en omgeving: Favoriet vanwege het zonnige klimaat, luxe levensstijl en goede voorzieningen. Ibiza: In de zomer geliefd om de bruisende sfeer, trendy uitgaansgelegenheden en prachtige stranden. Barcelona: Aantrekkelijk door de kosmopolitische sfeer, het culturele aanbod en het goede weer. Costa Blanca: Plaatsen zoals Jávea, Moraira.

REAL VALDERRAMA

REAL VALDERRAMA

Real Valderrama Golf Club in Sotogrande, Spanje, staat bekend als Europa's meest exclusieve golfbaan. Het heeft een rijke geschiedenis, uitdagende baan en beperkte toegang. Een must-visit voor golfers op zoek naar een exclusieve ervaring.

BEKENDE NEDERLANDERS

BEKENDE NEDERLANDERS

Bekende Nederlanders hebben diverse favoriete locaties in Spanje, waaronder Marbella, Ibiza, de Costa Blanca, Mallorca en Barcelona vanwege het aangename klimaat, trendy uitgaansgelegenheden en prachtige stranden. Ze houden vaak hun verblijfplaatsen privé om privacyredenen.

BEKENDE FRANSEN

BEKENDE FRANSEN

Bekende Fransen hebben verschillende favoriete verblijfsplaatsen in Spanje, zoals de Costa del Sol (Marbella en omgeving), Costa Brava, Ibiza, Barcelona en Mallorca vanwege het aangename klimaat, prachtige stranden en uitstekende voorzieningen. Ze houden vaak hun verblijfplaatsen privé om privacyredenen.

BESTE KLIMAAT

BESTE KLIMAAT

Het beste klimaat voor een tweede verblijf in Spanje hangt af van je persoonlijke voorkeuren. Enkele beste regio's zijn: Costa del Sol: Bekend om milde winters en warme zomers, met veel zon. Marbella, Estepona en Mijas zijn populaire plekken. Canarische Eilanden: Subtropisch klimaat met milde winters en warme zomers, ideaal voor het hele jaar door. Tenerife, Gran Canaria, Fuerteventura en Lanzarote zijn topkeuzes. Costa Blanca: Alicante, Benidorm en Torrevieja, hebben een mediterraan klimaat.

SYMPATHIEKSTE SPANJAARDEN

SYMPATHIEKSTE SPANJAARDEN

Vriendelijkheid en gastvrijheid zijn overal in Spanje te vinden, maar sommige regio's staan bekend om hun warme bevolking: Andalusië: Bekend om de openheid, hartelijkheid en gastvrijheid van de mensen. Galicië: Trots op cultuur en tradities, verwelkomen bezoekers met open armen. Canarische Eilanden: Vooral Tenerife en Gran Canaria, bekend om vriendelijkheid en behulpzaamheid jegens toeristen. Extremadura: Gastvrije bevolking met traditionele waarden. Asturië: Vriendelijke inwoners

MEESTE GOLFTERREINEN

MEESTE GOLFTERREINEN

Spanje heeft talloze golfbanen, vooral in populaire toeristische regio's zoals: Costa del Sol (Andalusië): Bekend als de "Costa del Golf", met meer dan 70 golfbanen in plaatsen zoals Marbella, Estepona, Mijas en Sotogrande. Costa Blanca (Valenciaanse Gemeenschap): Met meer dan 30 golfbanen langs de kust en in het binnenland, in populaire badplaatsen zoals Alicante, Benidorm en Torrevieja. Costa Brava (Catalonië): Verschillende golfbanen langs de noordelijke kust, vooral rond Girona.

DUURTSTE PLAATSEN

DUURTSTE PLAATSEN

Vakantiekosten in Spanje variëren per bestemming, accommodatietype, seizoen en luxe niveau. Duurdere plaatsen zijn: Ibiza: Bekend om luxe levensstijl, dure clubs en accommodaties, vooral in de zomer. Marbella en Puerto Banús: Luxe resorts, exclusieve winkels en restaurants aan de Costa del Sol. Barcelona: Hoge kosten voor accommodatie, eten en activiteiten, vooral in drukke periodes. Mallorca: Mix van luxe resorts en chique boetieks, prijzig vanwege exclusieve voorzieningen.

GEZONDST ETEN

GEZONDST ETEN

Vakantiekosten in Spanje variëren per bestemming en luxe niveau. Duurdere plaatsen zijn Ibiza, Marbella, Puerto Banús, Barcelona en Mallorca. Maar heel Spanje heeft opties voor elk budget.

OUDTSE BEVOLKING

OUDTSE BEVOLKING

Spanje heeft regio's met een hoge levensverwachting: Canarische Eilanden: Lanzarote en Fuerteventura vanwege het milde klimaat en gezonde levensstijl. Baskenland: Gezonde voeding, goede zorg en actieve levensstijl. Asturië: Schone lucht, natuur en gezond dieet. Galicië: Gezonde levensstijl en gemeenschapsgericht leven. Navarra: Gezond eten, medische zorg en levenskwaliteit. Gemeenschappelijke kenmerken zijn gezond dieet, goede zorg, actieve levensstijl en sterke gemeenschapsbanden.

BESTE RESTAURANTS

BESTE RESTAURANTS

Spanje is wereldwijd bekend om zijn uitstekende gastronomie, met enkele topbestemmingen zoals: San Sebastián: Beroemd om pintxos en Michelin-sterrenrestaurants zoals Arzak en Akelarre. Barcelona: Diverse eetgelegenheden, waaronder Tickets en Disfrutar. Madrid: Indrukwekkende culinaire scene met Michelin-sterrenrestaurants zoals DiverXO. Baskenland: Hotspots zoals Bilbao met restaurants als Azurmendi. Marbella en omgeving: Mix traditionele en innovatieve keukens met restaurants zoals Dani Garcia

BEKENDE SPANJAARDEN

BEKENDE SPANJAARDEN

Bekende Spanjaarden hebben diverse voorkeurslocaties in Spanje. 1. **Madrid**: Als hoofdstad van Spanje trekt Madrid veel bekende Spanjaarden aan vanwege de culturele scene, de levendige sfeer en de zakelijke mogelijkheden. 2. **Barcelona**: De Catalaanse hoofdstad Barcelona is populair vanwege de bruisende sfeer, het rijke culturele erfgoed en de kosmopolitische levensstijl. 3. **Marbella en omgeving**: Deze regio aan de Costa del Sol is favoriet bij veel bekende Spanjaarden.

BESTE RESTAURANTS

BESTE RESTAURANTS

Enkele van de beste restaurants in Malaga zijn: 1. El Pimpi - Beroemd om zijn traditionele Andalusische gerechten en gezellige sfeer. 2. Restaurante José Carlos García - Een Michelin-sterrenrestaurant met innovatieve gerechten en een prachtig uitzicht op de haven. 3. La Cosmopolita - Een modern restaurant met een focus op lokale ingrediënten en creatieve gerechten. 4. El Tapeo de Cervantes - Gespecialiseerd in tapas en lokale delicatessen, met een levendige sfeer. 5. La Deriva: trendy

OUDSTE GEBOUW

OUDSTE GEBOUW

Het oudste gebouw in Spanje is de Alcazaba van Málaga. Deze Moorse vesting dateert uit de 11e eeuw en is een van de oudste Arabische forten in Spanje. Het werd gebouwd door de Moren op een heuvel boven de stad Málaga en diende als verdedigingswerk. De constructie van de Alcazaba begon in de 11e eeuw en werd voortgezet gedurende de 12e en 13e eeuw. Het is een indrukwekkend voorbeeld van Moorse architectuur en is nu een belangrijke toeristische attractie in Málaga.

MINSTE REGEN

MINSTE REGEN

Murcia in Spanje heeft het minste regen.

MEESTE INWONERS

MEESTE INWONERS

Madrid is de stad in Spanje met de meeste inwoners.

BOUWKWALITEIT

BOUWKWALITEIT

Bouwkwaliteit varieert sterk tussen Costa Blanca en Costa del Sol. Costa del Sol, vooral Marbella, bekend om luxe ontwikkelingen met hoogwaardige materialen en moderne ontwerpen, aantrekkelijk voor welvarende kopers. Bouwstandaarden over het algemeen hoog, met aandacht voor detail. Costa Blanca biedt ook hoogwaardige ontwikkelingen, met meer prijsvariatie en betaalbare opties, vooral in steden als Alicante en omgeving Benidorm.

OUDE MUREN

OUDE MUREN

Dikke muren kunnen van nature beter isoleren, maar moderne nieuwbouwwoningen bieden vergelijkbare of zelfs betere isolatie dankzij geavanceerde isolatiematerialen, luchtdichting en energiezuinige ontwerpen.

BOUW OORLOG

BOUW OORLOG

Voor de oorlog werden woningen vaak traditioneel gebouwd met lokale materialen en methoden, kleiner en minder gestandaardiseerd. Na de oorlog leidden tekorten tot grootschalige nieuwbouw met prefabmaterialen en eenvoudige ontwerpen. Nu is er meer variatie en duurzaamheid in woningbouw, met moderne materialen en technologieën, en een focus op gemengde ontwikkelingen en leefbaarheid.

NATIONALE FEESTDAGEN

NATIONALE FEESTDAGEN

Nationale feestdagen in heel Spanje:** - 1 jan: Nieuwjaarsdag - 6 jan: Driekoningen - 29 mrt: Goede Vrijdag - 1 mei: Dag van de Arbeid - 15 aug: Maria-Hemelvaart - 12 okt: Spaanse nationale feestdag - 1 nov: Allerheiligen - 6 dec: Dag van de Spaanse grondwet - 25 dec: Eerste kerstdag

NIE NUMMER

NIE NUMMER

Om een Spaans NIE te krijgen, maak online een afspraak op de officiële website van Spanje, verzamel vereiste documenten, zoals het aanvraagformulier (EX-18), een bewijs van noodzaak, paspoortkopieën, pasfoto's, en betaal de kosten (€9,84). Neem deze mee naar je afspraak en ontvang je NIE meestal meteen of binnen enkele dagen.

PENSIOEN IN SPANJE

PENSIOEN IN SPANJE

Hier zijn de beste plaatsen om met pensioen te gaan in Spanje in 2022/2023: - Costa del Sol: voor een ontspannen leven aan zee. - Costa de Azahar: geniet van je pensioen aan de Middellandse Zee. - Bilbao: met een bloeiende expatgemeenschap. - Madrid: biedt de beste levenskwaliteit voor gepensioneerden.

TOP 20 KUSTPLAATSEN

TOP 20 KUSTPLAATSEN

De top 20 kustplaatsen van Spanje in 2023 volgens The Telegraph zijn onder andere Sanlúcar de Barrameda, Cadaqués en Tarifa. Deze steden, gelegen in respectievelijk Andalusië en Catalonië, bieden rijke geschiedenis, pittoreske uitzichten, en prachtige stranden. Andere aanbevolen plaatsen zijn Sitges, Estepona en Llanes. Spanje heeft tal van prachtige badplaatsen, elk met zijn eigen charme en karakter.

HERNIEUWBARE ENERGIE

HERNIEUWBARE ENERGIE

Spanje loopt voorop in Europa op het gebied van hernieuwbare energie dankzij zijn zonrijke en winderige ligging, gecombineerd met ambitieus beleid en innovatieve industrie. Het land installeert momenteel twee keer zoveel zonne-energiecapaciteit als Duitsland, Italië, het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk samen. Dit komt door dalende kosten van zonnepanelen, gunstige regelgeving en publieke steun voor schone energie.

UW MOMENT VOOR IMMO
NIEUWS UIT SPANJE
Logo girl ImmoMoment 740KB.jpg
UP OMHOOG EN HAUT.jpg
SPAIN INFO MOMENT

KANTOREN: Oost-Vlaanderen - Costa Blanca Noord - Costa Blanca Zuid - Costa Del Sol
 

BELGIË/GENT: Franklin Rooseveltlaan 430 - 9000 GENT   +32 475 70 55 55

COSTA BLANCA NOORD: C/ San Luis 48, esq. C/ Orihuela 03181 TORREVIEJA   +34 684 466 710

COSTA BLANCA ZUID: Carrer de Colombia, 4, 03509 FINESTRAT   +34 684 466 710

COSTA DEL SOL: Centro Commercial Guadalmina IV, Local 1, 29678 MARBELLA   +34 630 691 310

HOOFDKANTOOR:   +34 951 550 565

 

Philip@ImmoMoment.es   Fanny@ImmoMoment.es   Mirko@ImmoMoment.es

Rentals@ImmoMoment.es   Support@ImmoMoment.es   Info@ImmoMoment.es

www.ImmoMoment.be         www.ImmoMoment.es         www.ImmoMoment.com

ERKEND VASTGOEDMAKELAAR AGENT IMMOBILIER RECONNU 507.591 BIV IPI.png

ImmoMoment - Philip Cnudde - Zaakvoerder
Erkend BIV Vastgoedmakelaar met BIV 507.591

LOGO IMMOMOMENT TE KOOP IN SPANJE A VEND
bottom of page