top of page
ImmoMoment Espana_edited.jpg

IMPACT CORONAVIRUS OP DE VASTGOEDPRIJZEN

CORONAVIRUS COVID 19.png

De coronacrisis kan kansen creëren voor kopers en investeerders die verder kijken dan de huidige crisis.

Wordt 2021 een gouden jaar om te investeren?

De coronacrisis zal ongetwijfeld wereldwijd een invloed hebben op de vastgoedprijzen.

Vastgoed-experts suggereren dat de vastgoedprijzen in Spanje op korte en middellange termijn kunnen dalen van 7% tot 20%.

De voorspellingen zijn dat de impact niet zo lang zal duren als die na de recessie van 2008.

Aanvankelijk zullen de prijzen relatief ongewijzigd blijven waardoor het verschil tussen vraag- en dealprijzen laag zullen blijven.

De wow-factor van het onroerend goed, het gebied en de urgentie van de verkoper spelen hierbij ook hun rol.

Wanneer is dit voorbij?

Vele vastgoedmakelaars zeggen dat we binnen enkele maanden terug op het normaal niveau komen maar kunnen niet uitleggen waarom ze dat denken.

Uiteraard willen vastgoedmakelaars liever nu verkopen realiseren dan morgen, liever deze zomer dan in het najaar of volgend jaar, zoals elke zelfstandige wenst en wat natuurlijk begrijpelijk is. Maanden zonder inkomen kan nefaste gevolgen hebben.

Wij daarentegen denken dat het nog een tijd kan duren eer we terug op het normale niveau gaan komen daar veel afhangt van de mate waarin de Spaanse regering en Europa bedrijven de broodnodige liquiditeit gaan bieden en welke fiscale stimulansen aan consumenten zal worden gegeven.

Hopelijk worden "slimme maatregelen" genomen in Europa en de rest van de  wereld daar deze gezondheidscrisis een enorme invloed heeft op de economie alsook het onroerend goed. 

Mocht er een zware tweede coronagolf komen na de zomer dan zullen er nadien nog opportuniteiten zijn. De overheden doen er alles aan dit te voorkomen, maar wat zijn de economische gevolgen hierbij? 

Worden voldoende financiële en fiscale stimulansen gegeven en snel slimme maatregelen genomen door overheden dan kunnen we misschien reeds in 2021 terug een positieve groeicurve waarnemen.

 

Denkt u dat het goede moment te investeren nabij is?

Het lijkt ons moeilijk daar een antwoord op te geven daar er zoveel factoren zijn waar men rekening dient mee te houden.

Tijdens deze coronacrisis is het belangrijk om te benadrukken dat de kans in een goede investering niet alleen afhankelijk is van de locatie maar ook van de persoonlijke situatie van de verkoper en hun motivatie om te verkopen. Wie moet verkopen zal genoodzaakt zijn in prijs te zakken. De bekomen deal-prijs zal ook afhankelijk zijn van de vraag en het aanbod. 

Wij betwijfelen of mensen met een behoefte om te verkopen hun prijzen publiekelijk zullen verlagen.

Er moet worden gestreden voor belangrijke kortingen tijdens een onderhandeling - en u moet die eigendommen natuurlijk eerst vinden.

Wij raden u aan om deze “quarantaine-periode” te benutten om na te denken over wat voor u belangrijk is en dit goed te plannen zodat u bereid bent te handelen met een geïnformeerde geest en een realistische aanpak.

Investeringsopties.

Voor sommigen is investeren in onroerend goed in onzekere tijden een beter alternatief dan vertrouwen in sommige andere investeringsopties die meer vatbaar zijn voor schommelingen.

 

U heeft geen enorm bedrag op uw bankrekening nodig.

Indien u een stabiele baan heeft, een eigendom en wat spaargeld dan heeft u toegang tot een hypotheek. 

Als u solvabel bent kunt u een lagere rente krijgen dan u ooit heeft gezien. 

Jonger beleggers zullen ook gedurende 10, 20 of zelfs 30 jaar gunstige lage tarieven kunnen vastleggen. 

Dit betekent dat wanneer u het kapitaal aan de bank terugbetaalt, u zeer weinig rente over de lening hoeft te betalen.

Het is een financiële hefboomwerking tegen bijna irrelevante kosten.

 

Sommige kopers zullen hun eigen beperkte fondsen (€50.000 à €100.000) investeren om een appartement te kopen op een uitstekende locatie, met een opwaarts toekomstig prijspotentieel, netto positieve maandelijkse cashflows en rendementen die op sommige locaties van 8 tot 10% kunnen bedragen op hun eigen geïnvesteerde kapitaal.

Wat kunnen wij u bieden?

Tijdens deze coronacrisis-periode spenderen wij onze tijd aan kandidaat-investeerders door te luisteren naar hun situatie, advies te geven of hun plannen realistisch zijn en wat wij zouden doen indien we in uw plaats stonden.

Tegen de tijd dat u besluit wat u wilt doen, u het onroerend goed vind welke aan uw zoekcriteria en budget voldoet en een aankoop voltooit, kan al heel wat tijd zijn voorbij gegaan. 

Daar er momenteel vluchten noch bezichtigingen mogelijk zijn worden virtuele presentaties gegeven die beantwoorden aan uw zoekcriteria en passen binnen uw budget en waarbij u tijdens en na de presentatie antwoord krijgt op al uw vragen.

Als professioneel en gedreven vastgoedmakelaars kantoor kan ImmoMoment u opportuniteiten aanbieden mede dankzij onze uitgebreide portefeuille aan panden, een up-to-date-database van wederverkopen, contacten met heel wat klanten, banken, verzekeraars en promotoren van nieuwbouwprojecten.

Onze professionaliteit, hulpvaardigheid en gedrevenheid zult u zeker appreciëren. 

Wij delen graag met u onze opgedane ervaring van voor, tijdens en na de crisis van 2008 en sturen graag bij.

LOGO IMMOMOMENT TE KOOP IN SPANJE A VEND
bottom of page