top of page

BEKIJK ONZE WEKELIJKSE SELECTIE VAN NIEUWBOUWPROJECTEN EN HERKOPEN

VRIJSTELLING VAN 1 MILJOEN EURO IN ANDALUSIE BIJ ERFBELASTING

Logo girl ImmoMoment 740KB.jpg
ANDALUSIE ERFBELASTIG 1 MILJOEN EURO VRIJSTELLING IMMOMOMENT.jpg

VRIJSTELLING VAN 1 MILJOEN EURO VOOR ERFBELASTING IN ANDALUSIE (COSTA DEL SOL)

In Spanje verschillen de erfbelastingregels per autonome regio, en sommige regio's bieden aanzienlijk gunstigere voorwaarden dan andere. Hier is een vergelijking van de erfbelastingvoordelen tussen Andalusië en Valencia:

 

Andalusië

- Vrijstelling: Andalusië biedt een zeer gunstige vrijstelling voor erfgenamen in de directe lijn (kinderen, ouders, echtgenoten), met een belastingvrije drempel van €1.000.000 per erfgenaam. Dit betekent dat erfgenamen in deze categorie geen erfbelasting betalen voor de eerste €1.000.000 die ze ontvangen.

- Tarief: Voor bedragen boven deze drempel kunnen de tarieven variëren, maar voor directe erfgenamen zijn de tarieven doorgaans lager in vergelijking met andere regio's.

- Reducties en bonussen: Andalusië biedt aanvullende reducties en belastingbonussen afhankelijk van de relatie tot de overledene en de waarde van de erfenis.

 

- Fiscaal voordeel van Andalusië: De belangrijkste fiscale voordelen van Andalusië ten opzichte van Valencia liggen in de aanzienlijk hogere vrijstellingsdrempel van €1.000.000 voor directe erfgenamen.

 

Dit kan een groot verschil maken in de totale belastingdruk, vooral voor grotere erfenissen.

- Praktische overwegingen: Als u in Andalusië woont en een erfenis ontvangt, kan dit resulteren in een veel lagere erfbelasting of zelfs geen erfbelasting voor bedragen tot €1.000.000 per erfgenaam.

 

Dit maakt Andalusië fiscaal aantrekkelijker voor het ontvangen van erfenissen.

 

Het is belangrijk om uw persoonlijke situatie en de specifieke details van de erfenis te bespreken met een lokale belastingadviseur.

Deze kan u helpen bij het navigeren door de verschillende regionale belastingregels en het optimaliseren van uw fiscale positie.

IMMOMOMENT   VERKOOP - VERHUUR - MANAGEMENT - BEZICHTIGINGEN - TRANSPORT - BEMEUBELING - VERBOUWINGEN - HERSTELLINGSWERKEN

Logo ImmoMoment girl white back 575KB.png

ImmoMoment España   kantoren aan de Costa Blanca (Finestrat & Torrevieja) en de Costa Del Sol (Marbella)

LOGO IMMOMOMENT TE KOOP IN SPANJE A VEND
bottom of page