top of page

BEKIJK ONZE WEKELIJKSE SELECTIE VAN NIEUWBOUWPROJECTEN EN HERKOPEN

VASTGOED KOPEN MET SPAANSE VENNOOTSCHAP

Logo girl ImmoMoment 740KB.jpg
VASTGOED KOPEN MET SPAANSE VENNOOTSCHAP

Is vastgoed kopen in Spanje via een vennootschap interessant?

Wenst u een tweede verblijf te kopen in Spanje via een vennootschap?

Er is een onderscheid tussen kopen met een Spaanse vennootschap enerzijds en een Belgische vennootschap anderzijds.

Een Spaanse vennootschap oprichten, bijvoorbeeld een SL, voor een aankoop is meestal interessant wanneer de investering kadert in een commerciële activiteit. ls er sprake van een professionele exploitatie van het Spaanse vastgoed dan is er een volledigebtw- en kostenaftrek.

Bent u van plan om het onroerend goed gedeeltelijk privé te gebruiken dan zal de aftrekbaarheid uiteraard beperkter zijn. Dus een SL oprichten louter voor fiscale doeleinden is wel degelijk af te raden.

 

Wenst u te kopen met uw Belgische vennootschap dan is het vanuit een Spaans fiscaal perspectief niet per se voordeliger dan privé te kopen. Uw vennootschap dient dan op alle inkomsten uit vastgoed in Spanje volgens de Spaanse wetgeving belasting te betalen. Niet-residenten vennootschappen kunnen in Spanje enkel gebruik maken van een beperkte kostenaftrek, dus eveneens in geval van een latere verkoop.

Men dient er ook rekening mee te houden dat de vennootschap wordt geacht een marktconforme huur te verkrijgen indien de bedrijfsleiders gebruik wensen te maken van het Spaanse vastgoed.

In dit geval is er geen specifiek voordeel in Spanje om met uw Belgische vennootschap te investeren.

Toch kan een aankoop van vastgoed in Spanje met een Belgische vennootschap interessant zijn. U kunt dan via u een aankoop financieren zonder dat u winsten of reserves hoeft uit te keren. Voor velen is dit dan ook de belangrijkste reden waarom zij via een Belgische vennootschap wensen te kopen.

IMMOMOMENT   VERKOOP - VERHUUR - MANAGEMENT - BEZICHTIGINGEN - TRANSPORT - BEMEUBELING - VERBOUWINGEN - HERSTELLINGSWERKEN

Logo ImmoMoment girl white back 575KB.png

ImmoMoment España   kantoren aan de Costa Blanca (Finestrat & Torrevieja) en de Costa Del Sol (Marbella)

LOGO IMMOMOMENT TE KOOP IN SPANJE A VEND
bottom of page