top of page

BEKIJK ONZE WEKELIJKSE SELECTIE VAN NIEUWBOUWPROJECTEN EN HERKOPEN

WELKE REGIO'S IN SPANJE ZIJN AARDBEVING GEVOELIG

Logo girl ImmoMoment 740KB.jpg
aardbevingen in Spanje ImmoMoment.png

WELKE REGIO'S IN SPANJE ZIJN AARDBEVING GEVOELIG

Spanje ligt aan de grens van de Euraziatische en Afrikaanse tektonische platen, wat betekent dat het land gevoelig is voor aardbevingen, zij het in mindere mate dan sommige andere delen van de wereld. De meest seismisch actieve gebieden in Spanje zijn:

 

1. Zuidoost-Spanje: De regio rond de stad Murcia en de provincie Almería staat bekend om seismische activiteit.

 

2. Balearen: De eilanden in de Balearen, waaronder Mallorca en Menorca, kunnen ook aardbevingen ervaren, hoewel deze meestal niet erg krachtig zijn.

 

3. Canarische Eilanden: Deze eilanden in de Atlantische Oceaan, zoals Tenerife en Gran Canaria, bevinden zich dicht bij de Afrikaanse tektonische plaat en hebben af en toe te maken met aardbevingen.

 

4. Andalusië: Sommige delen van Andalusië, zoals de provincie Granada, hebben een geschiedenis van seismische activiteit.

 

Het is belangrijk op te merken dat de meeste aardbevingen in Spanje doorgaans mild tot matig zijn in kracht en zelden ernstige schade veroorzaken. Niettemin zijn bouwvoorschriften in aardbevingsgevoelige gebieden in Spanje ontworpen om de weerstand van gebouwen tegen aardbevingen te vergroten. Als je in een seismisch actief gebied in Spanje verblijft, is het raadzaam om op de hoogte te zijn van noodprocedures en veiligheidsrichtlijnen in geval van aardbevingen.

IMMOMOMENT   VERKOOP - VERHUUR - MANAGEMENT - BEZICHTIGINGEN - TRANSPORT - BEMEUBELING - VERBOUWINGEN - HERSTELLINGSWERKEN

Logo ImmoMoment girl white back 575KB.png

ImmoMoment España   kantoren aan de Costa Blanca (Finestrat & Torrevieja) en de Costa Del Sol (Marbella)

LOGO IMMOMOMENT TE KOOP IN SPANJE A VEND
bottom of page