top of page
à vendre en Espagne.jpg

MAATREGELEN SPANJE 2020-2021

LOGO IMMOMOMENT TE KOOP IN SPANJE A VEND
SPANJE NIEUWS.jpg
IMG-7549.jpg
SAN MIGUEL DE SALINAS COSTA BLANCA ZUID

NIEUWS UIT SPANJE IN 2020

 

1 MEI 2021: Inreisverbod voor de niet-Europese- en Schengenlanden naar Spanje verlengd tot 31 mei 2021.

27 maart 2021: De Europese commissie heeft beslist dat er terug kan worden gereisd vanaf maandag 19 april.
 Het verbod wordt opgeheven voor heel Europa. 
 

16 februari 2021: Terug naar Spanje reizen voorlopig pas mogelijk vanaf 1 april 2021

 

19 juni 2020: Nu de grenzen in Spanje op 21 juni opengaan is er veel vraag naar vluchten naar diverse Spaanse vliegvelden.

Om die reden heeft Ryanair besloten vanaf dan te gaan vliegen naar diverse bestemmingen in Spanje.

12 juni 2020: De minister van Volksgezondheid Salvador Illa heeft bekend gemaakt welke provincies vanaf maandag 15 juni van de-escalatiefase gaan veranderen en welke in dezelfde fase blijven.

Gaan naar fase 3

De provincies Burgos, Palencia, Zamora, León en Valladolid.

 

De provincies Toledo, Ciudad Real en Albacete

Catalonië: de gezondheidsdistricten Cataluña Central en Gerona

 

De ganse regio Valencia: de hele regio, dus alles provincies gaan naar fase 3

 

De hele regio Extremadura gaat naar fase 3

 

Blijven in fase 2

Castilië en León: de provincies Segovia, Soria, Salamanca, Avila

 

Catalonië: Lerida, Barcelona, bestaande uit de districten Barcelona, Metropolitana Nord en Metropolitana Sud)

 

Madrid: de hele regio inclusief de hoofdstad van Spanje

 

 

6 juni 2020: Sinds donderdag 4 juni was de eerste vlucht naar Málaga en vanaf 11 juni naar Alicante-Elche. 
Transavia start vanaf 18 juni met vluchten naar Ibiza, Mallorca, Barcelona en Valencia. 

Vanaf 19 juni komen daar vluchten bij naar Sevilla, vanaf 20 juni is het mogelijk naar Gran Canaria en Tenerife te vliegen en vanaf 21 juni naar Gerona.

4 juni 2020: De buitenlandse pers schreef dat Spanje het opheffen van de controles of het openen van de grenzen met Frankrijk en Portugal zou laten geschieden vanaf 22 juni maar die maatregel is nog niet officieel bevestigd. 
De regering heeft de woorden van de minister van Toerisme tegengesproken.

1 juli blijft de datum voor het opheffen van de grenscontroles. Internationale reizen zullen dus pas vanaf 1 juli mogelijk zijn in Spanje. 
Wel kunnen de inwoners van  Spanje vanaf 22 juni buiten de eigen provincies reizen, wat reeds eerder was gekend.

Vorige week werd door de Spaanse regering bekend gemaakt dat buitenlanders na hun aankomst in Spanje vanaf 1 juli niet meer voor twee weken in quarantaine moeten.
De Spaanse minister van Toerisme heeft gemeld dat het resultaat van de Britse cijfers betreffende het coronavirus eerst moeten verbeteren vooraleer de Britten Spanje terug binnen mogen.

Portugal en Frankrijk hebben reeds eerder bekend gemaakt dat zij de grenzen vanaf 15 juni weer zullen openen voor het toerisme en internationale verkeer. 

 

28 mei 2020: Welke provincies en regio’s in Spanje gaan naar de-escalatiefasen 2 of 3 of moeten in fase 1 blijven?

De minister van Volksgezondheid Salvador Illa en de directeur van het Centrum voor gezondheidswaarschuwingen en noodsituaties Fernando Simón hebben donderdagavond 28 mei bekend gemaakt welke provincie's en autonome regio’s vanaf maandag 1 juni van de-escalatiefase gaan veranderen en welke in dezelfde fase blijven. 

Vanaf maandag 1 juni kan bij de 70% van alle inwoners van Spanje genieten van de versoepelingen van de de-escalatiefase twee.
Alle andere kunnen naar Fase 3 gaan of in Fase 1 blijven.

Fase 3
Formentera
Canarische Eilanden: El Hierro, La Gomera, La Graciosa

Fase 2
Andalusië: Granada, Málaga,
León en Castilië: de El Bierzo deelregio
Castilla-La Mancha: Toledo, Ciudad Real, Albacete
Catalonië: Gerona, Cataluña Central, Alt Penedès en El Garraf
Murcia: Totana
Valencia regio: Alicante, Castellón, Valencia
Blijven in Fase 1:
De hele regio van Madrid,
Barcelona, Lerida, Castilië en Léon

Transavia heeft aangekondigd sinds de regels in verschillende Europese landen versoepeld worden er vanaf 4 juni stap voor stap weer kan gevlogen worden naar diverse bestemmingen.

Naar Málaga vliegen gaat vanaf 4 juni als eerste vliegveld in Spanje.

Transavia heeft er Alicante aan toegevoegd vanaf 11 juni. Ook heeft Transavia informatie geplaatst over het vliegen naar Spanje met de grenscontroles want naar Spanje reizen voor een vakantie of voor het tweede verblijf is nog niet toegestaan.

18 mei 2020: José Luis Ábalos,de minister van Transport in Spanje, heeft er vertrouwen in dat er eind juni een heropleving zal plaatsvinden in het internationaal toerisme.

Op het moment dat Fase 3 van het vier fasen de-escalatieproces eindigt en alle inwoners van Spanje terug overal in het land mogen reizen, dan zullen in de meeste regio's ook buitenlandse toeristen komen.

Fase 3 van het de-escalatieproces zou ergens rond 22 juni eindigen waarna de inwoners van Spanje zich opnieuw vrij door gans Spanje zullen kunnen bewegen.

Wel dient men er rekening mee te houden dat er vertraging zou kunnen plaatsvinden in de regio’s  die nu nog steeds niet in Fase 1 zitten vanwege de gezondheidscrisis Hier hebben we het dan over Madrid, Barcelona en sommige gebieden in en rond León en Castilië. 

 

 

 

15 mei 2020: Welke districten en provincies in Spanje gaan op 18 mei 2020 naar Fase 1?

De helft van Spanje is reeds sinds maandag 11 mei 2020 overgeschakeld naar Fase 1 van het vier fasen de-escalatieplan van de Spaanse regering.

De andere helft bleef door verschillende gezondheidscriteria in Fase 0.

Vanaf maandag 18 mei 2020 komt daar verandering in.

De inwoners van de provincies Granada en Málaga te Andalusië, de 14 resterende gezondheidsdistricten in de regio Valencia en de gezondheidsdistricten Lerida, Gerona en Catalonië gaan maandag 18 mei 2020 over naar Fase 1.

Barcelona en Madrid daarentegen blijven nog in Fase 0.

EUROPESE COMMISSIE SPANJE.jpg

13 mei 2020: De Europese Commissie (EC) heeft woensdag haar aanbevelingen gepresenteerd om de binnengrenzen van de Europese Unie (EU) geleidelijk te heropenen, met een driefasige de-escalatie en veilige corridors tussen landen met vergelijkbare situaties wat betreft het inperken van de pandemie.

Het doel van de Commissie is dat dit proces, met het oog op het hoge zomerseizoen in de EU, waar de toeristenindustrie ongeveer 10% van het BBP vertegenwoordigt, op een gecoördineerde en niet-discriminerende manier wordt uitgevoerd.

 

Quarantaine maatregelen

De aanbevelingen van Brussel komen nadat verschillende landen hun eigen maatregelen hebben aangekondigd. Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk hebben een bilateraal pact gesloten om geen quarantaines te eisen voor degenen die tussen de twee landen reizen, en Spanje zal tijdelijk vanaf 15 mei een 14-daagse quarantaine toepassen op reizigers die uit andere landen komen.

 

De door Brussel voorgestelde "gereedschapskist" verdeelt de situaties van de landen in drie fasen, gebaseerd op de bewegingsvrijheid die hun epidemiologische situatie toelaat, en overweegt regionale criteria toe te passen dus geen nationale quarantaines.

 

Flexibele “firewalls”

De algemene beperkingen op vrij verkeer moeten worden vervangen door meer specifieke maatregelen, aldus Brussel, die benadrukt dat deze firewalls hoe dan ook flexibel moeten zijn en de mogelijkheid moeten bevatten om bepaalde maatregelen opnieuw in te voeren als de epidemiologische situatie dit vereist.

 

Wat we aanraden is dat ze bij het nemen van beslissingen dat doen op basis van bepaalde criteria, bijvoorbeeld gezondheidscapaciteit, zodat landen nieuwe gevallen kunnen oppakken, zegt Brussel.

 

Toezicht en monitoring

De EC vraagt ​dat deze criteria worden bijgewerkt door middel van "toezicht en monitoring", de ontwikkeling van de situatie in elk land en de "traceerbaarheid" van infecties, hoewel zij suggereert dat het traceren van computertoepassingen vrijwillig zijn, dus niet verplicht, terwijl het belang van coördinatie tussen hen wordt benadrukt.

In de eerste fase zou de mobiliteit op het huidige niveau worden beperkt. De faseverandering om de stadions binnen te gaan waardoor het mogelijk zou worden om tussen landen met vergelijkbare situaties te reizen. Brussel vertrouwt op de door de lidstaten verstrekte informatie over hun eigen realiteit, ondanks het feit dat er geen harmonisatie is van criteria om de impact van de pandemie te meten en elk land zijn eigen methodologie gebruikt.

 

Schengen

Het is het Agentschap voor de Controle van Ziekten van Europa (ECDC) dat, op basis van de door de Staten verstrekte informatie, de lijst van landen en fasen opstelt.

 

Op de tweede trede, tussen landen die zich in dezelfde fase bevinden, moet mobiliteit worden gegarandeerd, hoewel transportmiddelen een sleutelrol zullen spelen.

 

Reizen moeten per vliegtuig worden gemaakt om te voorkomen dat landen die niet op elkaar zijn afgestemd, worden overgestoken. De derde fase omvat het herstel van de normaliteit van het Schengengebied.

 

Toerisme en transport

Brussel raadt aan om in alle vervoermiddelen een masker te gebruiken, de veiligheidsafstand te respecteren en passende protocollen mogelijk te maken voor passagiers met symptomen van coronavirus.

 

De Community Executive stelt sanitaire protocollen voor hotels en soortgelijke instellingen voor, evenals het versterken van hygiënemaatregelen en het eisen van sociale afstand in gemeenschappelijke ruimtes en het garanderen van goede ventilatie in gesloten ruimtes.

 

In het specifieke geval van vliegtuigen, en rekening houdend met het feit dat er de afgelopen dagen bijna volledige vluchten zijn geweest, erkennen zij vanuit Brussel dat er plaatsen zijn waar het moeilijk is om voorzichtige afstanden te bewaren.

 

Reisbonnen

Maar ze benadrukken dat aanvullende gezondheidsprotocollen kunnen worden toegepast waarin Brussel samenwerkt met de lidstaten en de betrokken agentschappen en organen. Richtlijnen worden een paar dagen na de algemene aanbeveling gepubliceerd.

 

Brussel bevestigt nogmaals in zijn aanbevelingen dat luchtvaartmaatschappijen en andere vervoersmaatschappijen die met ernstige liquiditeitsproblemen kampen, reisbonnen aanbieden aan passagiers wier vluchten door de pandemie zijn geannuleerd, in plaats van terugbetaling in contanten. Hij stelt voor dat de betrokken staat borg staat voor de coupons en vraagt ​​consumentenverenigingen de maatregel te steunen.

 

Moeilijk zomerseizoen 2020

De passagiersrechtenregelingen staan ​​de reiziger echter nog steeds toe het geld te claimen.

 

We helpen het Europese toerisme weer op het goede spoor te komen, zolang het maar gezond en veilig is. Vandaag stellen we een gemeenschappelijke Europese aanpak voor voor het beheer van wat een moeilijk zomer 2020-seizoen zal blijven, terwijl we ons voorbereiden op een duurzamer en digitaal toeristisch ecosysteem in de toekomst. Dit vatte commissaris voor interne markt Thierry Breton samen.

Bron: https://www.lavanguardia.com/economia/20200513/481132265326/coronavirus-comision-europea-recomienda-reabrir-fronteras-ayudar-turismo.html?utm_source=facebook&utm_medium=social&utm_content=economia

LOGO IMMOMOMENT TE KOOP IN SPANJE A VEND
bottom of page