top of page

BEKIJK ONZE WEKELIJKSE SELECTIE VAN NIEUWBOUWPROJECTEN EN HERKOPEN

Koop ik best vastgoed in Spanje met een vastgoedmakelaar of kan het zonder?

Logo girl ImmoMoment 740KB.jpg
RELATIE VASTGOEDMAKELAAR KLANT IMMOMOMENT.png

Koop ik best vastgoed in Spanje met een vastgoedmakelaar, of kan het zonder?

Of je een vastgoedmakelaar in Spanje moet inschakelen bij het kopen van vastgoed hangt af van verschillende factoren, waaronder je kennis van de lokale vastgoedmarkt, je taalvaardigheden, en je comfortniveau bij het regelen van vastgoedtransacties.

 

Hier zijn enkele overwegingen:

 

1. Kennis van de markt: Als je niet bekend bent met de Spaanse vastgoedmarkt, kan een vastgoedmakelaar je helpen bij het vinden van geschikte eigendommen en je adviseren over prijzen en marktomstandigheden.

 

2. Taalbarrière: Als je de Spaanse taal niet vloeiend spreekt, kan een vastgoedmakelaar fungeren als vertaler en je helpen om alle documenten en contracten te begrijpen.

 

3. Lokale expertise: Vastgoedmakelaars hebben vaak lokale kennis en contacten, wat kan helpen bij het vinden van de beste deals en het vermijden van mogelijke valkuilen.

 

4. Tijdsbesparing: Een vastgoedmakelaar kan het proces stroomlijnen en je veel tijd besparen bij het zoeken naar en onderhandelen over vastgoed.

 

5. Kosten: Dit zal u misschien raar in de oren klinken maar indien u vastgoed wenst te kopen in Spanje kunt u alle bezichtigingen doen samen met 1 vastgoedmakelaar en kost die makelaar u geen cent. Die makelaar zal u een selectie panden bezorgen die passen binnen uw budget en beantwoorden aan uw zoekcriteria. Alle bezichtigingen worden geregeld door de makelaar en kan samen met hem worden bezichtigd. 

Hierdoor bespaart u heel wat tijd, moeite en geld. Een professionele makelaar zal over de prijs onderhandelen en een correcte aankoopprijs regelen.

Indien u samen iets heeft gevonden en tot de koop overgaat dan betaalt u niks aan de makelaar.

Bij nieuwbouw off plan wordt de makelaar betaald door de promotor en koop je aan de huidige marktprijs.

Bij een bestaande woning is het de makelaar van de verkopende partij die uw makelaar zal verlonen.

Indien uw makelaar niet heeft gevonden waar u naar op zoek bent, dan betaalt u ook niks.

Het is de taak van de makelaar zich goed te laten inlichten door de kandidaat-koper en duidelijk te maken of de verwachtingen al dan niet haalbaar zijn.

Belangrijk dat u goed weet waar u naar op zoek bent. Zo bespaart u voor uzelf en de makelaar heel wat tijd en moeite.

 Besluit: Als je vertrouwd bent met de markt, de taal spreekt en voldoende tijd hebt kun je overwegen om zonder een makelaar te werken. Anders kan het inhuren van een vastgoedmakelaar een verstandige keuze zijn om je te begeleiden bij het zoeken en kopen van vastgoed in Spanje daar dit jou niks kost. Zorg er wel voor dat je een betrouwbare en gecertificeerde makelaar kiest.

IMMOMOMENT   VERKOOP - VERHUUR - MANAGEMENT - BEZICHTIGINGEN - TRANSPORT - BEMEUBELING - VERBOUWINGEN - HERSTELLINGSWERKEN

Logo ImmoMoment girl white back 575KB.png

ImmoMoment España   kantoren aan de Costa Blanca (Finestrat & Torrevieja) en de Costa Del Sol (Marbella)

LOGO IMMOMOMENT TE KOOP IN SPANJE A VEND
bottom of page