top of page

BEKIJK ONZE WEKELIJKSE SELECTIE VAN NIEUWBOUWPROJECTEN EN HERKOPEN

Hoe bereid ik me voor indien ik vastgoed wil kopen in Spanje?

Logo girl ImmoMoment 740KB.jpg
vastgoedprijzen Spanbje gestegen in 2023 ImmoMoment.png

Hoe bereid ik me voor indien ik vastgoed wil kopen in Spanje?

Het kopen van een eigendom in Spanje is een spannende stap, maar het vereist ook zorgvuldige voorbereiding. Hier zijn enkele stappen om je voor te bereiden:

 

1. Financiële planning: Bepaal je budget en financieringsmogelijkheden. Overweeg hoeveel je kunt veroorloven voor de aankoop, inclusief belastingen en notariskosten.

 

2. Zoek een makelaar: Het is vaak nuttig om een lokale makelaar te vinden die bekend is met de markt en de regio waarin je wilt kopen.

 

3. Juridisch advies: Raadpleeg een advocaat die gespecialiseerd is in onroerend goed in Spanje om je juridische belangen te beschermen. Ze kunnen je adviseren over alle juridische aspecten van de aankoop.

 

4. NIE-nummer: Zorg ervoor dat je een NIE-nummer (Número de Identificación de Extranjero) krijgt, aangezien dit nodig is voor financiële transacties en eigendomsregistratie.

 

5. Bezichtig eigendommen: Bezoek verschillende eigendommen die aan je criteria voldoen voordat je een beslissing neemt. Overweeg zaken als locatie, voorzieningen en buurt.

 

6. Onderzoek: Doe grondig onderzoek naar het eigendom, inclusief de wettelijke status, schulden en eventuele beperkingen.

 

7. Onderhandeling: Onderhandel over de prijs en voorwaarden van de aankoop. Dit kan het werk van je makelaar zijn.

 

8. Koopovereenkomst: Zodra je het eens bent geworden over de voorwaarden, wordt er meestal een koopovereenkomst opgesteld waarin alle details worden vastgelegd.

 

9. Notaris: De daadwerkelijke overdracht vindt plaats bij een notaris. Je moet alle relevante documenten, zoals de koopovereenkomst en financiële middelen, meenemen.

 

10. Eigendomsregistratie: Na de notariële akte moet je de eigendom laten registreren bij het lokale kadaster.

 

11. Belastingen en kosten: Wees op de hoogte van de belastingen en andere kosten die bij de aankoop komen kijken, zoals overdrachtsbelasting en notariskosten.

 

12. Onderhoudskosten: Houd rekening met de lopende onderhouds- en gemeenschapskosten als je een eigendom in een gemeenschappelijk complex koopt.

 

Het kopen van onroerend goed in Spanje kan complex zijn, dus het is essentieel om goed geïnformeerd te zijn en professioneel advies in te winnen om een succesvolle aankoop te garanderen.

IMMOMOMENT   VERKOOP - VERHUUR - MANAGEMENT - BEZICHTIGINGEN - TRANSPORT - BEMEUBELING - VERBOUWINGEN - HERSTELLINGSWERKEN

Logo ImmoMoment girl white back 575KB.png

ImmoMoment España   kantoren aan de Costa Blanca (Finestrat & Torrevieja) en de Costa Del Sol (Marbella)

LOGO IMMOMOMENT TE KOOP IN SPANJE A VEND
bottom of page