top of page

BEKIJK ONZE WEKELIJKSE SELECTIE VAN NIEUWBOUWPROJECTEN EN HERKOPEN

Hoeveel geld heb je nodig om gelukkig te leven in Spanje?

Logo girl ImmoMoment 740KB.jpg
Hoeveel geld maakt gelukkig in Spanje ImmoMoment.jpg

In tijden van economische onzekerheid zoekt iedereen manieren om geld te besparen. Een Spaanse econoom heeft berekend hoeveel geld nodig is om gelukkig te leven in Spanje.

 

Volgens een Harvard-studie moet het jaarlijkse inkomen in Spanje 44.270 euro zijn om een goed leven te kunnen leiden. Verdere verhogingen van het inkomen zouden het geluk niet significant verbeteren. Dit komt neer op 3.662 euro per maand, uitgaande van 14 betalingen per jaar. De meeste Spanjaarden verdienen echter veel minder: het gemiddelde jaarsalaris was in januari 2024 slechts 26.880 euro, oftewel 1.920 euro per maand.

 

Een onderzoek van Oxford University in 2022 stelde dat 100.000 euro per jaar nodig is voor geluk, een inkomen dat slechts 0,6% van de Spanjaarden bereikt. Een oudere studie van Princeton University gaf een bedrag van 75.000 euro per jaar aan, wat overeenkomt met een salaris van 60.000 euro per jaar in 2010. Slechts 4,2% van de Spanjaarden verdient dit bedrag.

 

De econoom voorspelt ook een toekomst waarin mensen met lagere inkomens een universeel basisinkomen krijgen en in de metaverse leven, terwijl rijkere mensen van de echte wereld genieten.

IMMOMOMENT   VERKOOP - VERHUUR - MANAGEMENT - BEZICHTIGINGEN - TRANSPORT - BEMEUBELING - VERBOUWINGEN - HERSTELLINGSWERKEN

Logo ImmoMoment girl white back 575KB.png

ImmoMoment España   kantoren aan de Costa Blanca (Finestrat & Torrevieja) en de Costa Del Sol (Marbella)

LOGO IMMOMOMENT TE KOOP IN SPANJE A VEND
bottom of page