top of page
LOGO IMMOMOMENT TE KOOP IN SPANJE A VEND

VILLAMARTIN - COSTA BLANCA NOORD

Uw Moment voor Villamartin
Villamartin is één van de meest prestigieuze gemeenten in de omgeving. Villamartin staat onder andere bekend om zijn mooie golfbaan welke het grootste deel van de laatste halve eeuw bijgedragen heeft aan de weelderige en pittoreske achtergrond van Villamartin.

Het gebied rond Villamartin is het hele jaar door populair als vakantiebestemming voor zowel binnen- als buitenlandse toeristen. Zij houden van de nabij gelegen fijne zandstranden van Orihuela Costa, de Zeniaboulevard en de  recreatievoorzieningen in de omgeving.

Het merendeel van de bevolking bestaat vooral uit Engelssprekende en Noord-Europese expats die zich hier hebben gevestigd waardoor een slaperig Spaanse dorpje werd getransformeerd tot een modernere stad.

De stad grenst in het oosten aan La Florida en Los Almendros, in het zuiden aan Los Dolses, in het westen aan Real Club de Golf Campoamor resort en in het noorden aan open velden en het platteland.

Villamartin valt onder de bevoegdheid van de gemeente Orihuela, en er zijn twee hoofdwegen die de stad verbinden met de Mediterrane urbanisatie van La Zenia en Cabo Roig waardoor de AP7 snelweg en N-332 kustweg eenvoudig te bereiken zijn.

De luchthavens van Alicante-El Alted en Corvera-Murcia  liggen praktisch op gelijke afstand, elk met een internationale transport hub, te bereiken in minder dan één uur.

In 1970 werd er begonnen met de bouw van de 18-holes wedstrijdbaan onder het toeziend oog van de Californische golfbaanarchitect Robert Dean Putman.

De ervaren ontwerper, beter bekend als gewoon Bob Putman, heeft in de jaren zestig negen golfbanen gecreëerd in de VS en was verantwoordelijk voor de indeling van de noordelijke en zuidelijke greens van het La Manga Club Resort, iets meer naar het zuiden in het naburige Murcia.

De Villamartin golfbaan werd in 1972 geopend en heeft een rijke historie van meer dan 45 jaar, op de heilige greens van de golfbaan heeft de crème de la crème van de golfsport gespeeld zoals Severiano Ballesteros, José María Olazabal, Ian Woosnan, en Sam Torrance.

De centrale plaza met vier verdiepingen werd kort daarna in 1975 geopend en bood de voorzieningen die een stad in ontwikkeling nodig had. Villamartin Plaza werd in 2001 grondig gemoderniseerd en gerenoveerd en biedt nu het hele jaar door diensten en voorzieningen voor bewoners en bezoekers.

In 1994 organiseerde de golfclub de Mediterranean Open en ieder jaar worden hier nog steeds belangrijke wedstrijden gespeeld. De Villamartin Golfbaan, onderdeel van de Golf Quara familie, maakt tegenwoordig deel uit van een vastgoedportfolio te samen met het naburige Las Ramblas, en La Finca Golf Resort in Algorfa.

De urbanisatie Villmartin moet u vooral niet verwarren met de gemeente Villamartin, in de Andalusische provincie Cádiz. De geografie van Villamartin is enigszins glooiend met lage heuvels en matige hellingen in het hele gebied.

Villamartin profiteert van een gezond mediterraan microklimaat, gekenmerkt door relatief weinig regen en jaarlijks gemiddeld 320 zonnedagen en een gemiddelde temperatuur van 19.8°c.

In de zomer is het in Villamartin, vanwege de meer inlandse ligging, iets warmer dan in de kustgebieden, maar ook minder gevoelig voor de effecten van de sterke zeewind waar kustlocaties over het algemeen last van kunnen hebben.

Lange warme zomers en korte droge winters zijn kenmerkend voor dit deel van de Costa Blanca, en mensen die het gebied bezoeken van juni tot september kunnen een temperatuur verwachten die varieert tussen 25°c 's nachts en 35°c overdag.

In de afgelopen vijf decennia heeft Villamartin een voortdurende en schijnbaar eeuwigdurende ontwikkeling doorgemaakt, en wat ooit een kleine enclave in het binnenland was, is nu omgetoverd in een levendig, eersteklas mediterraan toevluchtsoord.

Voorzieningen worden centraal aangeboden in de hoofdstraat van Villamartin en de individuele gemeenschappen die zich hebben gevestigd in commerciële centra zoals La Fuente Centro Commercial.

Er is een breed scala aan goede eetgelegenheden en restaurants in brasserie-stijl die gerechten serveren voor iedere individuele smaak, en de gevestigde golfbaan met een lengte van 6.277 m en 72 par biedt spelers een eersteklas golfervaring die nog eens versterkt wordt door de weelderige vegetatie en omringende fauna.

De baan heeft een scala aan inheemse bomen en struiken en is de thuisbasis van een verrassende verscheidenheid aan dieren in het wild waaronder konijnen, rode eekhoorns, egels, kikkers en padden en een breed scala aan Europese en Afrikaanse vogels.

Het is daarnaast ook vrij duidelijk dat het sociale leven zich voornamelijk afspeelt rondom Villamartin Plaza, met winkels, voorzieningen, goede restaurants en een jaarlijks live-muziekkalender waar talenten en bezoekers van alle hoeken van de wereld op af komen.

Het zomerprogramma van vorig jaar werd afgesloten met een eenmalig optreden van de legendarisch Britse singer & song writer Leo Sayer die een onofficiële stop maakte tijdens zijn "Good Times" wereldtour die begon in Australië.

Het centrum, lokaal bekend als "De Plaza", is gebouwd rondom een open plein met mozaïek tegels en palmbomen die permanent bewoond worden door een aantal Afrikaanse ringnek papegaaien.

LOGO IMMOMOMENT TE KOOP IN SPANJE A VEND
bottom of page