top of page

BEKIJK ONZE WEKELIJKSE SELECTIE VAN NIEUWBOUWPROJECTEN EN HERKOPEN

KLIMAAT ZUID SPANJE EN ZUID FRANKRIJK

Logo girl ImmoMoment 740KB.jpg
ZUID FRANKRIJK VERSUS ZUID SPANJE IMMOMOMENT.jpg

WAT IS HET VERSCHIL IN KLIMAAT TUSSEN ZUID FRANKRIJK EN ZUID SPANJE

Het klimaat in Zuid-Spanje en Zuid-Frankrijk varieert, en elk heeft zijn eigen voordelen afhankelijk van persoonlijke voorkeuren.

 

Zuid-Spanje:

1. Zonniger en warmer:

   - Zuid-Spanje, met name regio's zoals Andalusië, heeft een mediterraan klimaat met hete zomers en milde winters. Steden zoals Sevilla, Málaga, en Granada genieten van ongeveer 300 zonnige dagen per jaar. 

   - De zomertemperaturen kunnen regelmatig boven de 30°C uitkomen, terwijl de winters mild zijn, met temperaturen die zelden onder de 10°C dalen.

 

2. Droger klimaat:

   - De regio staat bekend om haar droge klimaat, vooral tijdens de zomermaanden, wat resulteert in minder regen en meer zonneschijn 

 

Zuid-Frankrijk:

1. **Milder en gematigder**:

   - Zuid-Frankrijk, inclusief de Côte d'Azur en regio's zoals Provence, heeft ook een mediterraan klimaat, maar het is over het algemeen milder en gematigder dan Zuid-Spanje.

   - De zomers zijn warm maar minder heet dan in Zuid-Spanje, met gemiddelde temperaturen rond de 25-30°C. De winters zijn koel maar zelden streng, met temperaturen rond de 10-15°C

 

2. Meer regen:

   - Zuid-Frankrijk ontvangt meer regen dan Zuid-Spanje, vooral in de herfst en winter, wat zorgt voor een groenere omgeving.

 

Vergelijking:

- **Zonuren**: Zuid-Spanje wint met meer zonuren per jaar.

- **Temperaturen**: Zuid-Spanje heeft hogere zomertemperaturen en mildere winters.

- **Regenval**: Zuid-Frankrijk is natter, vooral in de herfst en winter.

 

Conclusie:

Als je op zoek bent naar een warmer en droger klimaat met meer zonuren, is Zuid-Spanje de betere keuze. Voor een gematigder klimaat met groene landschappen door iets meer regen, biedt Zuid-Frankrijk ideale omstandigheden. De keuze hangt af van je voorkeur voor hitte en droogte versus mildheid en wat meer regen.

IMMOMOMENT   VERKOOP - VERHUUR - MANAGEMENT - BEZICHTIGINGEN - TRANSPORT - BEMEUBELING - VERBOUWINGEN - HERSTELLINGSWERKEN

Logo ImmoMoment girl white back 575KB.png

ImmoMoment España   kantoren aan de Costa Blanca (Finestrat & Torrevieja) en de Costa Del Sol (Marbella)

LOGO IMMOMOMENT TE KOOP IN SPANJE A VEND
bottom of page