top of page
LOGO IMMOMOMENT TE KOOP IN SPANJE A VEND

TORREMOLINOS - COSTA DEL SOL

Uw Moment voor Torremolinos
 Torremolinos  is een Spaanse deelgemeente van Malaga met een prachtig strand, tal van Chringuitos en bars, gelegen ten Zuiden van Malaga en ten Noorden van Benalmadena. 

De geschiedenis heeft Torremolinos diverse overblijfselen nagelaten, zoals de zeevarendenwijk La Carihuela.

In 1502, werd de stad onder de jurisdictie van de hoofdstad van Málaga geplaatst.

Gedurende het jaar geniet de stad volop van al haar traditionele feria's, festivals en bedevaarten.

De naam Torremolinos komt van Torre  (toren) en Molinos (molen) doordat er vroeger in deze regio veel watermolens te vinden waren, waarvan er nu nog één te zien is, de gerestaureerde Molino de Inca.

Zoals veel plaatsen aan de Spaanse kust is ook Torremolinos als klein vissersdorp ontstaan en in de jaren 50 van de 20e eeuw uitgegroeid tot eerste grote oord voor massatoerisme aan de Costa del Sol.

De bekendheid van Torremolinos was tot 1968 voor een deel te danken aan de hotels en appartementencomplexen die oprezen in Benalmádena.

Op 12 juni 1954 werd het Hotel Playa Santa Ana in Benalmádena geopend. Op 1 juni 1955 maakten hier twee belangrijke gasten hun entree: Vivien Leigh met haar echtgenoot Laurence Olivier.

Van de in totaal zeven luxe-hotels die in de jaren 60 in de publiciteit kwamen alsof ze allemaal in Torremolinos gelegen waren, bevonden er zich toch twee in Benalmádena, namelijk Hotel Tritón (1961) en Hotel Riviera (1964).

 

Op 27 juni 1964 werd de belangrijkste nachtclub van de kust, El Madrigal, geopend in Benalmádena. Toch werd het ‘verkocht’ alsof het Torremolinos toebehoorde. Benalmádena heeft destijds dus bijgedragen aan de bloei van Torremolinos, en andersom.   

LOGO IMMOMOMENT TE KOOP IN SPANJE A VEND
bottom of page