top of page
ImmoMoment Espana_edited.jpg

Onthuld: Spanje is de gezondste plaats ter wereld om te wonen.

Costa blanca almeria calida costa del so

Experts rangschikken de gezondste landen en steden ter wereld, met goed eten,

goed gezelschap en goede vervoersverbindingen, allemaal geweldig voor de mensen die er wonen.

Hieronder volgt een lijst met de 20 meest gezonde plaatsen ter wereld.

Dit rapport is gebaseerd op de levensverwachting, de kosten om gezond te zijn, luchtvervuiling, obesitas, veiligheid en zonlichturen.

Spanje gezondste plaats ter wereld om te

Spanje is nu officieel het gezondste land ter wereld en staat op nummer één.

 

In Spanje volgen de mensen een mediterraan dieet dat bestaat uit gezonde bronnen van omega-3, vetten en eiwitten, waarvan studies hebben aangetoond dat het een verminderd risico op dementie, hartaandoeningen en kanker heeft - waardoor het land in de top vijf staat voor een hogere levensverwachting.

Een mediterrane levensstijl volgt deze kernprincipes: gezellige maaltijden, een uitgebalanceerd dieet en de nadruk op wandelen als vervoermiddel, wat helpt om sterfgevallen als gevolg van vervuiling te verminderen.

 

Gezellige maaltijden blijken het risico op zwaarlijvigheid te verminderen en ook een gezond geestelijk welzijn te bevorderen.

 

Een toegewijde tijd hebben om contact te maken met familie en vrienden werkt als een stemmingsbooster, produceert endorfine en verhoogt het algehele welzijn van de bevolking.

 

De mensen van Spanje leven volgens het gezegde: "Trabajamos para vivir, no vivimos para trabajar" wat betekent "we werken om te leven, we leven niet om te werken". Hun kosten van levensonderhoud zijn matig.

 

Een woning met twee slaapkamers kost gemiddeld €163.300, wat goedkoper is dan de meeste Europese landen.

Spanje Espagne Te koop villa appartement

Japan is de thuisbasis van 's werelds oudste levende persoon

Misschien kunnen we allemaal een pagina uit het Japanse boek halen en wat minder eten en wat meer lopen, want ze hebben een van de hoogste levensverwachtingen ter wereld!

 

Naast hun kleinere portiegroottes en eiwitrijk dieet, tonen de Japanse mensen ook meer respect voor hun eten, waardoor ze tijd hebben om te bereiden, koken en eten, in tegenstelling tot de verwesterde fastfoodcultuur.

 

De kosten van levensonderhoud zijn hoog in Japan.

Een gemiddelde woning met twee slaapkamers kost hier €449.650.000.

Japan staat ook bekend om zijn snelle openbaar vervoer, dat een lage CO2-uitstoot produceert. Daarom staat Japan op de 8e plaats van laagste land voor sterfgevallen als gevolg van vervuiling.

Omdat hun favoriete vervoermiddel wandelen is, is hun dagelijkse activiteit voldoende om hen fit te houden zonder het gebruik van een sportschool, en beloont ze met een van de laagste percentages van zwaarlijvigheid ter wereld.

Als we allemaal deze gezonde gewoonten zouden aannemen, zouden ook wij misschien 117 jaar oud kunnen worden, net als de Japanse staatsburger Kane Tanaka (de oudste nog levende persoon ter wereld).

Spanje gezondste land ter wereld ImmoMom

In het Verenigd Koninkrijk lijdt 64% van de volwassenen aan overgewicht

Groot-Brittannië leidt één van de meer ongezonde levensstijlen in vergelijking met andere ontwikkelde landen en plaatst het VK op de 20e plaats in de index van de gezondste landen.

 

Het is zorgwekkend dat de meerderheid van de volwassenen in het Verenigd Koninkrijk overgewicht heeft; 67% van de mannen en 60% van de vrouwen.

Britten hebben meer kans op zwaarlijvigheid vanwege een hoge voedsel- en alcoholconsumptie, evenals een gebrek aan fysieke activiteit vanwege onze cultuur. Gemiddeld consumeert een volwassene in Groot-Brittannië 9,7 liter pure alcohol per jaar, wat bijna een liter meer is dan het OESO-gemiddelde.

 

Het VK staat ook op de vierde plaats op het gebied van jaarlijkse blootstelling aan zonlicht van 133 landen.

Volgens de National Sleep Foundation kunnen langdurige perioden in kunstlicht een ernstig slaapgebrek veroorzaken, wat een dramatische impact kan hebben op onze gezondheid.

Vitamine D uit de zon helpt bij het reguleren van de hoeveelheid calcium en fosfaat in het lichaam en is essentieel voor het gezond en sterk houden van onze botten, tanden en spieren.

 

De kosten van levensonderhoud in het VK worden ook als duur beschouwd, aangezien een gemiddeld appartement met twee slaapkamers €292.000 kost. Als een van de moeilijkere landen voor mensen om financieel zeker te zijn, worden criminaliteit en dakloosheid alleen maar aangemoedigd, wat over het algemeen de gezondheidswaarde van het land vermindert.

 

De VS is één van de minst gezonde landen.

De VS heeft een van de hoogste beoordelingen van obesitas en plaatst het 153 van de 166 landen op onze obesitasindex.

In zo'n snelle wereld heeft de westerse cultuur zich aangepast aan het eten van sterk bewerkte voedingsmiddelen vol kunstmatige chemicaliën, vetten en suikers.

Dit soort diëten verhoogt uw risico op veel gezondheidsproblemen, zoals diabetes type 2, en verlaagt ook uw gemiddelde levensverwachting. Het meest voorkomende verschil tussen landen als Spanje en Japan en de VS is de relatie met voedsel. Veel van de gezondste landen op onze index hebben meer respect voor voedsel en beschouwen maaltijden als een kans om een ​​sociale en liefdevolle omgeving te creëren. Dit staat in schril contrast met het snelle karakter van de VS, die voedsel kopen voor een snelle oplossing, zoals kant-en-klaarmaaltijden en fastfood. In tegenstelling tot Spanje, dat zich vooral richt op hun sociale leven, geven de VS prioriteit aan hun werk, wat kan leiden tot ongezonde eetgewoonten en een gebrek aan lichaamsbeweging. Het zijn duidelijk deze culturele verschillen die in grote mate bepalen of een land een gezonde of ongezonde levensstijl leidt. Wat ze echter gemeen hebben, is een betaalbaar leven, waarbij de gemiddelde woning met twee slaapkamers in de VS een betaalbare €136.000 kost.

Spanje gezondste land ter wereld ImmoMom

Valencia is de gezondste stad ter wereld Valencia is meer dan alleen een stad die bekend staat om zijn Paella, het is ook de gezondste stad ter wereld!

Deze prachtige Spaanse stad staat op de gedeelde derde plaats in onze index voor de hoogste levensverwachting vanwege een reeks levensstijlfactoren.

Ten eerste heeft deze stad het ideale klimaat. Het is niet te warm en niet te droog, dus er is voldoende groen om voor schone lucht te zorgen.

Valencia heeft ook veel zonneschijn, dus je kunt gemakkelijk die allerbelangrijkste vitamine D opnemen die nodig is om je spieren sterk te houden.

De zeebries helpt overtollige vervuiling in de lucht weg te blazen en hun dieet is ook goed uitgebalanceerd.

 

Valenciaanse paella is een geweldige weergave van hun dieet. Hun beroemde gerecht heeft een uitstekende voedingswaarde van verse producten, bevat weinig vetten en veel omega-3 en eiwitten uit de vis.

 

Zoals veel van de gezondste landen, promoot deze stad ook een gemakkelijke en ontspannen levensstijl.

Het staat bekend om zijn muzikale en culturele erfgoed en moedigt sociale interactie aan.

In plaats van te worden bepaald door hun banen zoals veel andere steden, definiëren de inwoners van Valencia zichzelf door persoonlijke en zinvolle contacten te leggen met hun vrienden en familie, waardoor ze uiteindelijk een van de gezondste gemeenschappen ter wereld creëren.

Spanje gezondste land ter wereld ImmoMom

Edinburgh is de hoogste Britse stad, maar mist een plaats in de top 40 Edinburgh is de enige stad in het VK die in de buurt is gekomen van een plaats op onze index.

Deze prachtige stad scoorde goed op alle levensstijlfactoren en stond op de 41e plaats - slechts één positie onder de top 40.

Behalve dat het de groenste stad van het VK is, is de luchtkwaliteit van Edinburgh ook één van de schoonste ter wereld, met een 37e plaats.

 

Edinburgh is er trots op meer bomen per hoofd van de bevolking te hebben dan welke andere stad in het VK dan ook, en heeft beloofd tegen 2030 een ‘miljoen-bomenstad’ te zijn, die de vervuiling zal blijven verminderen.

Het gezondheidszorgsysteem van de stad scoort ook hoog en komt op de 8e plaats ter wereld!

De inwoners van Edinburgh hebben ongelooflijk veel geluk dat ze allemaal in aanmerking komen voor uitgebreide gratis gezondheidszorg van de NHS, die wordt beschouwd als één van de beste gezondheidszorgdiensten ter wereld.

Geschreven door Salman Haqqi, Senior Personal Finance Writer 7 januari 2021

Bron: website: www.money.co.uk

LOGO IMMOMOMENT TE KOOP IN SPANJE A VEND
bottom of page