top of page
LOGO IMMOMOMENT TE KOOP IN SPANJE A VEND

SANTIAGO DE LA RIBERA - COSTA CALIDA

Uw Moment voor Santiago De La Ribera
Santiago De La Ribera is  is een kleine stad die behoort tot de gemeente San Javier in de regio Murcia. Gelegen aan de oevers van de Mar Menor.

De plaats Santiago De La Ribera werd in 1888 gesticht door Broeder Jose Barnuevo, Ridder van de Militaire Orde van Santiago, die vanuit zijn land in Torre Mínguez de urbanisatie van een deel van het pand ontwierp en dit op een voor die tijd uitzonderlijke en moderne manier.   

Santiago De La Ribera herbergt het hoofdkwartier van de Académie Générale de l'Air.

Santiago de la Ribera is een badplaats in de gemeente San Javier, gelegen in de Spaanse autonome regio Murcia. het ligt aan de Mar Menor en pakt uit met een prachtige kustlijn van vier kilometer lang. Hier wonen ongeveer 8500 mensen (2022), Tijdens het hoogseizoen kunt u daar de toeristen uit Spanje en heel Europa bij optellen. Vanaf de internationale luchthaven van Murcia is het 30 minuten rijden naar Santiago de la Ribera. Vanaf de luchthaven van Alicante is het 1 uur rijden. 

.

Santiago de la Ribera heeft een modern karakter, maar is eveneens een plaats om te genieten van het echte Spaanse leven. De stranden zijn er het grootste trekpleister met haar fijne en zachte zand aan  de Mar Menor. Hier kunt u een boottocht maken of genieten van het zicht op zee tijdens een wandeling op de mooie strandpromenade. Santiago de la Ribera en San Javier bieden vele voordelen die u nodig heeft voor een geslaagd verblijf in de regio Murcia in de Costa Calida.

De oorsprong van Santiago de la Ribera is heel stevig verbonden met het landgoed Torre Mínguez. De toenmalige eigenaar, Don Antonio Lissón, gaf het door aan zijn erfgenamen, waaronder Doña Teresa Sandoval y Mena. Zij huwde met Don José María Barnuevo y Rodrigo de Villamayor de Ulloa.

Deze plaats werd snel populair onderde  welgestelde families uit Murcia die er hun vakantiewoningen bouwden. In het begin van de twintigste eeuw bouwde de familie Sandoval-Barnuevo er hun hotel. Santiago de la Ribera zou sterk gaan verstedelijken.

Vandaag kan Santiago de la Ribera elk jaar heel wat toeristen uit gans Spanje en Europa ontvangen. De vier kilometer lange kustlijn nodigt uit om te genieten van een grote dosis zon, strand en zee. Playa El Castillico, Playa de Colón en Playa de Barnuevo zijn mooie plaatsen om uw stranddoek neer te leggen en een duik te nemen in de Mar Menor. Daarnaast kunt u een goede wandeling maken op de strandboulevard waar palmbomen en de omgeving u in een exotische sfeer brengt.

LOGO IMMOMOMENT TE KOOP IN SPANJE A VEND
bottom of page