top of page
LOGO IMMOMOMENT TE KOOP IN SPANJE A VEND

SANTA POLA - COSTA BLANCA ZUID

Uw Moment voor Santa Pola
Santa Pola is een kustplaats en ligt in een beschermde baai aan de Middellandse Zee, ligt 20 kilometer onder Alicante stad en op slechts 10 kilometer van de internationale luchthaven van Alicante (El Altet).

In de middeleeuwen was Santa Pola verlaten en wanneer de moslims werden verdreven wilden de Castiliaanse koningen dit gebied revitaliseren door de torens en een kasteel te bouwen.

In die periode stond het huidige Santa Pola bekend om de haven van "Cap de l’Aljub". Het eiland Tabarca heette toen het eiland San Pablo, omdat San Pablo predikte op het eiland.

Santa Pola, een badplaats met geweldige stranden en baaitjes en een droom voor vele watersporters. De vele restaurants, terrassen en chiringuitos en maken dat Santa Pola leeft het ganse jaar door voor alle doelgroepen.

Santa Pola is ook gezellig in de winter.

De haven, de Boulevard, het oude centrum met de kastelvesting zijn zeker een bezoek waard.  

Ook het zee aquarium en Plaza de La Glorieta, het centrale plein van Santa Pola zijn leuk om te zien.

Een bezoek aan het eiland Tabarca mag zeker niet ontbreken en dit per ferry, zeilboot of motorboot.

Voor wandelaars is het een prachtig gebied met Clot de Galvany waar u diverse routes kunt bewandelen. Daarnaast kunt u rondom de zoutvlaktes en over de stranden, de kliffen prachtige wandelingen maken en genieten van natuur en fauna met de flamingo’s in de zoutmeren.

Voor diegene die een typische Spaanse markt willen bezoeken kunt u terecht in Santa Pola.

We hebben de donderdagmarkt van Gran Alacant en de zaterdagmarkt van Santa Pola. Daarnaast is er een leuke zaterdagmarkt in San Fulgencio. De woensdagmarkt van Guardamar del Segura ook zeker eens een bezoekje waard.

Salinas de Santa Pola

Het natuurpark Salinas (zoutvlaktes) de Santa Pola is gelegen in het kustgebied van de baai van Santa Pola. De winning van zout sinds het einde van de 19e eeuw heeft het voortbestaan ​​van Las Salinas mogelijk gemaakt, waar een constante aanwezigheid is van ooievaars en flamingo’s.

De dynamiek van Las Salinas bestaat erin het zeewater door een vlotcircuit te laten circuleren om de concentratie van zouten als gevolg van verdamping te verkrijgen. De vogels voeden zich met de vissen en ongewervelde dieren die de Salinas binnendringen, terwijl de zoutproductie profiteert van de minerale rijkdom van de vogels.

Tabarca

Santa Pola is het dichtstbijzijnde punt van Tabarca, het enige bewoonde eiland in de Valenciaanse Gemeenschap, op slechts 4,8 km van de Kaap. Vanuit de haven van Santa Pola vertrekken boten het hele jaar door naar het eiland. Het eiland is 1964 uitgeroepen tot nationaal historisch monument.
Tabarca is een unieke plek die een boeiende geschiedenis heeft en zowel kunstenaars als piraten  heeft aangetrokken. Om piraterij te beëindigen, werd het eiland zelfs versterkt en bevolkt door inwoners van het eiland Tabarqah (Tabarka) in Tunesië.

Stranden van Santa Pola

Playa Levante
Dit strand is één van de populairste stranden van Santa Pola. Het mooie aan dit strand is ook dat de zee heel langzaam diep wordt. Tal van voorzieningen zoals toiletten, een strandwacht, diverse restaurants en behoorlijke parkeermogelijkheden. Door deze kenmerken is dit strand beloond met de toekenning van het Blauwe Vlag-kwaliteitslabel.

Playa de la Ermita
Een natuurlijk strand met een kristalheldere zee, rotsen en donker zand. Een perfecte plek voor rustzoekers tijdens uw verblijf aan de Costa Blanca Zuid. Playa de la Ermita is omringd door duinen met pijnbomen. De chiringuito op dit strand maakt de sfeer compleet.

Playa Varadero,
Dit strand ligt in het bebouwde oostelijke deel van Santa Pola en is ongeveer 500 meter lang, eveens bekroond met een blauwe vlag en door de palmbomen extra sfeervol.

Gran Playa
Dit strand is hier bijna 1 kilometer lang en aangenaam om te genieten van de zon, zee en strand in Santa Pola. Dit strand is een favoriet voor watersporters.

Playa Lisa
Een zandstrook van 600 meter lang aan de zuidkant van Santa Pola, dichtbij de zoutvlakte met tal van bars en chiringuitos, ookj populair bij wind- en kitesurfers net als de zeilers.

Playa Tamarit
Een strand van 830 meter lang met een kalme zee. Een echt familie strand. De naam komt van de Torre Tamarit, een voormalige uitkijktoren in Santa Pola.

Playa de la Gola
Strand perfect ivoor rustzoekers.

Hondestrand in Santa Pola;
Het strand van Cala del Cuartel ia een baaitje vlakbij de vuurtoren waarbij het toegestaan is om uw hond het gehele jaar door te laten zwemmen. Op sommige stranden is het het gehele jaar verboden.

Prachtige Baaitjes in Santa Pola
Dan zijn er ook nog een aantal prachtige baaitjes te vinden in Santa Pola. Zeker het bezoeken waard wanneer u wilt genieten van de ongerepte natuur, het prachtige kristalheldere water en mooie vergezichten. Ideaal om rustig te zwemmen, te snorkelen of te duiken. Hieronder een aantal baaitjes omschreven;

Calas del Cuartel
Twee rustige en ongerepte baaitjes in het noordoosten van Santa Pola. Dichtbij deze baaitjes vindt u onderzoekscentrum, welke te bezoeken is en dat verbonden is aan de universiteit van Alicante. Iedere woensdag kunt u deelnemen aan een gratis rondleiding (zowel in het Engels als Spaans mogelijk) wanneer u meer wilt weten over het zeeleven.

Calas de L’Aljub
Deze baaitjesbevinden zich in een beschermd gebied dicht de Kaap van Santa Pola. (Cabo de Santa Pola, gelegen op 144 meter hoogte). De Calas de L’Aljub zijn een perfect voorbeeld van een stukje ongerepte natuur in deze regio. Niks aan faciliteiten maakt het perfect om ongestoord te genieten van een zwem of snorkelpartij.

LOGO IMMOMOMENT TE KOOP IN SPANJE A VEND
bottom of page