top of page
LOGO IMMOMOMENT TE KOOP IN SPANJE A VEND

SAN PEDRO DE ALCANTARA - COSTA DEL SOL

Uw Moment voor San Pedro de Alcantara
 San Pedro de Alcántara, een stad en district van de gemeente Marbella, in de provincie Malaga, Andalusië, Spanje. 

De huidige bevolking vindt zijn oorsprong in de landbouwkolonie San Pedro de Alcántara, gesticht in 1860 door de politicus en militair Manuel Gutiérrez de la Concha e Irigoyen (1808-1874),
1e Marqués del Duero.

In 1933 verwierf de Navarrese Norberto Goizueta Díaz het landbouwgoed Hacienda Guadalmina van Sociedad Azucarera de España. 
Dit landbouwgoed had vee, een oliemolen en plannen voor moderne landbouwfaciliteiten, maar de burgeroorlog en de naoorlogse periode leidden tot een verandering in het exploitatiemodel wat aanleiding gaf tot een van de grote toeristische ontwikkelingen in Marbella.

De parochie van San Pedro de Alcántara, in het huidige Plaza de la Iglesia, werd in 1869 geopend voor het publiek vanwege de noodzaak om de landbouwkolonie van San Pedro de Alcántara een plaats te geven voor de katholieke eredienst.
De tempel is in 1936 volledig afgebrand tijdens de Spaanse burgeroorlog en werd gerestaureerd in 1943.
De kerk heeft zijn laatste renovatie gehad in 2013.

Restanten van de Romeinse baden van Las Bóvedas tussen de monding van de Chopo-beek en de rivier van Guadalmina, op 500 meter van de basiliek van Vega del Mar,
in San Pedro de Alcántara.
Het is een Romeins thermaal gebouw dat dateert uit de 2e eeuw na Christus.
De kamers werden gebruikt als baden met warm en koud water.

Vandaag is San Pedro de Alcántara een toeristische kustplaats aan de Costa del Sol, omgeven door stedelijke ontwikkelingen en goed uitgerust met diensten en infrastructuren.

Markten
San Pedro de Alcántara heeft op donderdag de markt aan de Avenida Jorge Guillén. Hier worden dezelfde producten als in Marbella verkocht maar zijn net een tikje goedkoper.

De wandelboulevard van San Pedro de Alcantara, één der mooiste boulevards van de Costa Del Sol, met tal van Chiringuitos.

 

Chiringuito El Abrevadero, Chiringuito Guayaba, Chiringuito Alabardero, Strandrestaurant El Ancla en het strand van San Pedro de Alcantara

San Pedro de Alcantara Costa Del Sol ImmoMoment.............jpg
LOGO IMMOMOMENT TE KOOP IN SPANJE A VEND
bottom of page