top of page
LOGO IMMOMOMENT TE KOOP IN SPANJE A VEND

ALCAIDESA CADIZ

Uw Moment voor Alcaidesa
 
Alcaidesa, gelegen op slechts 10 kilometer ten zuiden van Sotogrande, is een pittoresk kustresort ontwikkeld in de jaren 1990 door Alcaidesa Inmobiliaria SA, een samenwerking tussen het Britse bouwbedrijf Costain PLC en Banesto Bank.

De architectuur weerspiegelt de charme van traditionele 'pueblo' woningen, met een zorgvuldig samengestelde mix van appartementen, villa's en herenhuizen om een stadse sfeer te creëren.

Hoewel Alcaidesa niet over uitgebreide stedelijke infrastructuur beschikt, biedt het een intiem plein aan de zuidkant met een café, een apotheek, makelaarskantoren en een algemene winkel. De uitgestrekte ligging over drie valleien, gescheiden door een bergkam, maakt het soms een flinke wandeling naar deze voorzieningen vanuit de noordelijke uiteinden.

Het resort herbergt echter een van de mooiste stranden aan de kust, vaak bekroond met een Blauwe Vlag en met adembenemende uitzichten op Gibraltar en Marokko.

Faciliteiten aan het strand zijn te vinden aan de noordkant, vlakbij de vuurtoren, waar ook het befaamde strandrestaurant Restaurante La Vista een voortreffelijke eetervaring biedt, alsook de Chiringuito's Polanco en Sal Verde 

De urbanisatie La Alcaidesa, deel van de Spaanse gemeenten San Roque en La Línea de la Concepción, telde in 2009 621 inwoners.

Het resort is gemakkelijk bereikbaar via de Estepona Road of afslag 124 van de snelweg Middellandse Zee.

Met zijn prachtige stranden, hoogwaardige golfbanen en schilderachtige architectuur, biedt Alcaidesa een unieke en serene kustervaring die rust en schoonheid combineert.

LOGO IMMOMOMENT TE KOOP IN SPANJE A VEND
bottom of page