top of page
LOGO IMMOMOMENT TE KOOP IN SPANJE A VEND

MORAIRA - COSTA BLANCA

Uw Moment voor Moraira

Moraira – Teulada, een regio die de laatste jaren zeer in trek is, net zoals de rest van de Costa Blanca.

Vele toeristen weten niet dat deze regio een enorme geschiedenis herbergt van Iberiërs tot Berberpiraten en het ontstaan van toerisme.

De Iberiërs hebben hier hun stempel achtergelaten. Na de Romeinen, veehouders en boeren kwamen de Arabieren welke verantwoordelijk waren voor de vormgeving van dit prachtige terrassenlandschap waar we nog steeds kunnen van genieten.

De cultuur en tradities ontwikkelden zich na het verschijnen van de legers van Jaime I in de 13e eeuw. In 1410, kreeg Moraira bezoek van een belangrijk historische figuur, San Vicente Ferrer, de eerste beroemde ‘toerist’.

Tijdens de drie hierop volgende eeuwen leed de gemeenschap onder voortdurende aanvallen van Berberpiraten. In die tijd werd het belangrijkste architecturale erfgoed gebouwd in Moraira: de uitkijktoren van Cap d’Or, de vestingkerk van Santa Catalina en de Sala de Jurats i Justicies.

Nadat Moraira in 1744 zijn “Castell de Moraira” kreeg begon er zich een kleine nederzetting te ontwikkelen die afhankelijk was van de visserij.

De economie van de regio “Marina Alta” is stevig beginnen te groeien in de 19e eeuw als gevolg van de export van rozijnen naar de rest van Europa en de Amerika.

De landbouw is de belangrijkste economische activiteit in deze regio die nog vandaag de zoete Romeinse “Muscat” druiven verbouwt voor het produceren van de “Mistela”, een uitstekende wijn, die in het midden van de 20ste eeuw zijn belangrijkheid verloor met de opkomst van de toeristenindustrie.

Playa Del Portet - Moraira

De haven van Moraira

LOGO IMMOMOMENT TE KOOP IN SPANJE A VEND
bottom of page
<