top of page
LOGO IMMOMOMENT TE KOOP IN SPANJE A VEND

MIJAS - COSTA DEL SOL

Uw Moment voor Mijas
‘El pueblo blanco’, ofwel ‘Het witte dorp’, is de bijnaam van Mijas. Dit charmante dorp ligt op een rotsplateau en heeft zich door de jaren heen ontwikkeld tot een toeristische trekpleister.

Dankzij haar typisch Andalusische uitstraling en haar prachtige natuur is Mijas een mooie plaats om te bezoeken en de sfeer van Spanje te proeven.

 

Mijas Pueblo is een pittoresk dorp, gelegen op een rotsplateau. Deze rots werd al bewoond door de Romeinen, de Moren en de Feniciërs.Tijdens de Romeinse bezetting werd het dorp ‘Tamisa’ genoemd. Het dorp was van economisch belang vanwege de weg ‘Vía Apia’ die de stad Cádiz met Malaga verbond. De Arabieren noemden het dorp ‘Mixa’, waarna het later ‘Mijas’ werd genoemd door de Christenen.

Mijas Pueblo
Aan de randen van Mijas pueblo is een park aangelegd waar men gezellig kan wandelen en vanuit dit hoger gelegen punt kan je ook genieten van een spectaculair uitzicht over de kust. Mijas Pueblo is de perfecte combinatie tussen het oude Spaanse dorp met Arabische invloeden en de hedendaagse charmante aanpassing ervan met mooie binnenplaatsen, tuinen, restaurants,…

Aan de kant van de berg zie je witte huisjes die in levendig contrast staan met het groen van de pijnbomen, kortom een plaatje.

Mijas heeft een kustlijn van meer dan 12 kilometer en biedt allerlei mogelijkheden qua sport- en ontspanningsgelegenheden zoals golf, tennis, paardenrenbaan, waterpark …

La Cala de Mijas heeft de charme van een typisch oud vissersdorpje en is het stedelijk centrum van de kust van Mijas. Met een 1 kilometer lange wandeldijk is ‘La Cala de Mijas’ volledig toegewijdt aan zon, zee en toerisme. In het midden van de boulevard is ‘la Playa de la Cala-Butibamb’ gelegen, het meest bekende en servicegerichte strand van 

Door de strategische ligging van de kust is het altijd het doelwit geweest van aanvallen door de verschillende culturen die Mijas al gepaseerd zijn. Vandaar zijn er wachttorens gebouwd, oftewel ‘Las Torres Vigías’. Deze werden gebouwd door de Feniciërs en Carthagers om de kust in de gaten te houden. Hoewel het de Arabieren waren die een moderne en perfecte bewakingsorganisatie ontwikkelden. Één van die wachttorens word Torrevieja of ook Torreón de la Cala genoemd. De toren werd gebouwd in 1540. Vandaag de dag bevindt zich in de toren het Studiecentrum van de wachttorens en de VVV van La Cala.

De oude stad ook heel wat ontspanning te bieden.
De botanische tuin ‘La Muralla’ is de perfecte plaats om volledig te ontspannen en al je zorgen te vergeten. Je kan er niet enkel de inheemse soorten bloemen van de provincie bewonderen maar ook de vrij rondlopende kalkoenen, kippen en eenden. Je kan zorgeloos genieten van het mooie uitzicht en het geluid van het stromend water vanaf een bankje in de schaduw.

LOGO IMMOMOMENT TE KOOP IN SPANJE A VEND
bottom of page