top of page
LOGO IMMOMOMENT TE KOOP IN SPANJE A VEND

MANILVA     COSTA DEL SOL

Uw Moment voor Manilva
Manilva ligt in de provincie Malaga, boven Sotogrande en onder Casares en Estepona. Manilva is opgesplitst in twee delen: de badplaats en het mooie witgekalkte dorp op 3 kilometer heuvelopwaarts van de kust.
Het dorp zelf, het oorspronkelijke Manilva, wordt begrensd door een prachtige wijngaard met Moscatel-druiven welke vooral worden gebruikt voor het maken van een zoete wijn.

In het kustgedeelte van Manilva is men erin geslaagd de mentaliteit van een klein dorp te behouden. De urbanisaties Puerto Duquesa en Sabinillas bevinden zich binnen een paar minuten rijden. De luchthaven van Malaga ligt op 1 uur rijden en de luchthaven van Gibraltar op ongeveer een half uur.

De stad heeft een fascinerende geschiedenis die teruggaat tot in de Romeinse tijden. Er zijn enkele goed bewaarde Romeinse zwavelbaden overgebleven. Wilt u genieten van deze gezondheidsbevorderende wateren dan moet u voorbereid zijn om in een ondergrondse grot te duiken en de geur van zwavel op uw zwemkleding te verdragen.

In het dorp van Manilva staat een indrukwekkende 17de eeuwse kerk en aan de voet van het dorp zijn nog twee delen van een aquaduct te bezichtigen.

De stranden in de omgeving van Manilva zijn van de betere aan de Costa del Sol. Bovendien is het er niet te druk in de zomer.

Gelegen aan de Costa del Golf wat betekent dat Manilva is gelegen in een gebied met een hoge dichtheid aan golfbanen. We hebben onder andere La Duquesa, Alemnara in Sotogrande, Alcaidesa Golf in San Roque, en Doña Julia in Casares.

Manilva biedt een perfecte centrale locatie om de vele golfbanen aan de Costa del Sol te bereiken.

Het Castillo de la Duquesa, welke is gelegen aan de Playa de la Duquesa,ligt in de gemeente Manilva, in de provincie Malaga.

Manilva werd ooit gebouwd in 1767 tijdens het bewind van Carlos III om de verdediging van de kust te verbeteren en zo de continue landingen van piraten en zeerovers te stoppen.

Het is één van de meest karakteristieke monumenten van deze plek.

LOGO IMMOMOMENT TE KOOP IN SPANJE A VEND
bottom of page