top of page
LOGO IMMOMOMENT TE KOOP IN SPANJE A VEND

LOS ALCÁZARES - COSTA CALIDA - MURCIA

Uw Moment voor Los Alcázares
Los Alcázares is een Spaanse gemeente in de regio Murcia die ongeveer 17.000 inwoners telt en gelegen is aan de oevers van de Mar Menor.

Voor verschillende organisaties is het opgenomen in de comarca Campo de Cartagena hoewel Los Alcázares ook wordt beschouwd als een deel van de Comarca del Mar Menor. Tot 1983 was de gemeente verdeeld in twee helften, Torre-Pacheco en San Javier. Vanaf dat jaar werd het gescheiden en verenigd.

Los Alcázares dankt zijn naam aan het Arabische woord al-Kazar (kasteel of vesting).


Visigotische hoofdstad van Los Alcázares, tentoongesteld in het Archeologisch Museum van Murcia.
De oudste menselijke resten in de gemeente dateren van een Romeinse enclave waarvan de archeologische resten in 1931 tot nationaal monument werden verklaard en waaruit sommige van de in het Archeologisch Museum van Murcia tentoongestelde stukken afkomstig zijn.

Meer dan drie miljoen euro zal Los Alcázares omvormen tot een meer duurzame toeristische bestemming.
Het project omvat onder meer acties zoals de renovatie van de verlichting van de promenade, de oprichting van een virtueel toeristenbureau en de restauratie van de monding van de Rambla de la Pescadería.

De gemeenteraad van Los Alcázares krijgt 3,15 miljoen euro om het toeristische duurzaamheidsproject "Los Alcázares, de meest duurzame Mar Menor" uit te voeren. Het budget is afkomstig van de Europese Next Generation-fondsen, van het herstel- en veerkrachttransformatieplan van het ministerie van Ecologische Transitie, en de gemeente Los Alcázares heeft drie jaar de tijd (van 2023 tot 2025) om de geplande acties uit te voeren.

Los Alcázares heeft een 7 km lange zandstrand opgesplitst in 7 stranden.

Bekijk video van Los Alcázares 

LOGO IMMOMOMENT TE KOOP IN SPANJE A VEND
bottom of page