top of page
LOGO IMMOMOMENT TE KOOP IN SPANJE A VEND

LA FINCA GOLF IN ALGORFA - COSTA BLANCA

Uw Moment voor La Finca Golf
La Finca Golf is gelegen in de Vega Baja te Algorfa aan de Costa Blanca Zuid.

Algorfa: Een Betoverend Spaans Dorp

Algorfa, gelegen in de provincie Alicante in de Valenciaanse Gemeenschap, is een charmant dorp met 3635 inwoners (INE 2023). De naam is afgeleid van het Arabische "al-gurfa", wat "de zolder" betekent.

De geschiedenis van Algorfa gaat terug tot 1328 toen Alfonso IV de jurisdictie verleende om het gebied te ontwikkelen.

In 1761 werd het landgoed overgedragen aan Juan Rosell y Roda, die de bouw van 16 huizen liet starten. Een jaar later werd de titel Markies van Algorfa toegekend.

In 1790 werd Algorfa officieel erkend als een gemeente door Karel IV. Ondanks de tegenwerking van nabijgelegen steden Almoradí en Rojales, slaagde Algorfa erin zijn eigen identiteit te behouden.

La Finca Golf opende zijn deuren in augustus 2002.

Deze prachtige golfbaan dankt zijn ontwerp aan het meesterschap en de genialiteit van de ontwerper, Pepe Gancedo,
die een van de beste amateurspelers is geweest in de geschiedenis van de golfsport in Spanje.

Een baan met brede en gulle fairways en spectaculaire en unieke greens, waardoor het gemakkelijk is om de driver te gebruiken, ongeacht de handicap van de speler. Een andere bijzonderheid van La Finca is de uitgestrekte rough die de ene hole met de andere verbindt, wat erg motiverend is als het schot om allerlei redenen niet gaat zoals verwacht. Dit alles maakt deze baan tot een van de beste golfbanen van Spanje. En niet te vergeten het uitzicht over de hele regio van de Vega Baja del Río Segura.

Sinds de opening heeft La Finca Golf tal van prestigieuze toernooien georganiseerd. Op amateurniveau vallen het Europees kampioenschap voor junioren, het Spaans kampioenschap voor junioren en de finales van de Audi Class en Audi Quattro Circuits op. Op professioneel niveau zijn de EPD Tour en het Circuit Professionnel van de Valenciaanse Gemeenschap gehouden.

Bij La Finca Golf vind je alles wat je nodig hebt voor een fantastische dag golf:

Buggy's
Elektrische of handmatige trolleys
Clubverhuur
Buggy bar
Kleedkamers
Pro-Shop

Caddy Meester

Bagage-opslag

En wat is een betere manier om na een ronde weer op krachten te komen dan te genieten van een heerlijke snack in La Finca Club House, terwijl je uitkijkt over het prachtige uitzicht vanaf het terras van meer dan 250 vierkante meter in de buitenlucht.

Ontdek de heerlijke en gevarieerde opties op het menu. Ook met gezonde gerechten.

LOGO IMMOMOMENT TE KOOP IN SPANJE A VEND
bottom of page