top of page
LOGO IMMOMOMENT TE KOOP IN SPANJE A VEND

SAN PEDRO DEL PINATAR - COSTA CALIDA

Uw Moment voor San Pedro Del Pinatar
 San Pedro del Pinatar is een gemeente in de autonome gemeenschap van de regio Murcia, in het zuidoosten van Spanje.

Aangezien het aan de oevers van de Middellandse Zee en de Mar Menor ligt, heeft het grote toeristische en ecologische attracties.

Ten noorden van de gemeente ligt het natuurpark van de Salinas y Arenales de San Pedro del Pinatar. De aangrenzende gemeenten zijn: San Javier (in de regio Murcia) en Pilar de la Horadada (in de provincie Alicante). Binnen een straal van minder dan 55 km bevinden zich drie steden met meer dan 100.000 inwoners: Torrevieja, Cartagena en Murcia.

 

 

Hoewel het een betrekkelijk kleine gemeente is, hebben haar strategische ligging aan de kust en haar milieukwaliteiten geleid tot een zeer snelle groei van de bevolking en een toename van de commerciële en economische activiteit.

In de buurt van San Pedro del Pinatar zouden in de oude steentijd vermoedelijk de Iberiërs aanwezig geweest zijn. Ook de Feniciërs, Romeinen, Visigoten en Arabieren hebben een rol gespeeld in de plaatselijke geschiedenis.

 

 

Langs de kust van San Pedro del Pinatar liggen veel scheepswrakken, wat erop wijst dat er vroeger druk gevaren werd. Op een bepaald moment zou de plek uitgroeien tot een vissersdorp.

 

 

San Pedro del Pinatar heeft ook enkele culturele hoogtepunten in petto voor nieuwsgierige bezoekers. In het centrum vindt u bijvoorbeeld de Iglesia San Pedro Apóstol, een kerk die gegroeid is uit de kluizenaarswoning die de franciscanen er in de zeventiende eeuw bouwden. Een andere aanrader om te bewonderen is het Casa del Reloj. Dit fascinerende huis in de modernistische stijl werd gebouwd in opdracht van de familie Spottorno Servet en werd ontworpen door de Murciaanse architect Pedro Cerdán. Het gebouw ontleent zijn naam aan de klok op de voorgevel (''reloj''' in het Spaans). Vandaag de dag vindt u er een restaurant en een pianobar met kunst.

LOGO IMMOMOMENT TE KOOP IN SPANJE A VEND
bottom of page