top of page

BEKIJK ONZE WEKELIJKSE SELECTIE VAN NIEUWBOUWPROJECTEN EN HERKOPEN

Aangifte in België of Nederland voor eigenaren van een tweede verblijf in Spanje

Logo girl ImmoMoment 740KB.jpg
GUADALMINA ALTA NIEUWBOUWAPPARTEMENT TE KOOP   IMMOMOMENT.png

Aangifte van een tweede verblijf in Spanje.

Wie eigenaar is van een tweede verblijf in het buitenland dat zelf wordt gebruikt of verhuurd wordt anders belast sinds 2021. In de belastingaangifte moet het kadastraal inkomen worden aangegeven en niet langer de huurwaarde. Hierbij dient een formulier te worden ingevuld te dat normaal reeds werd ontvangen.

Ontvangt u geen aangifteformulier dan dient u zelf het nodige te doen.

Op basis van de gegevens die u in het aangifteformulier opneemt, stelt de administratie een kadastraal inkomen (KI) vast. Van zodra het Kadastraal Inkomen is bepaald ontvangt u een aangetekende zending van de overheid.

Bij niet akkoord krijgt u 2 maanden de tijd bezwaar aan te tekenen.

Het dubbelbelastingverdrag tussen België/Nederland en Spanje bepaalt dat enkel Spanje recht heeft om onroerend goed gelegen in Spanje te belasten. Evenwel wordt met de buitenlandse inkomsten rekening gehouden om het belasting tarief te bepalen op uw andere inkomsten.

Het aangifteformulier moet tijdig ingediend te worden en voor 31 december 2021, zoniet bestaat de mogelijkheid dat u een boete van €250 à € 3.000 moet betalen.

IMMOMOMENT   VERKOOP - VERHUUR - MANAGEMENT - BEZICHTIGINGEN - TRANSPORT - BEMEUBELING - VERBOUWINGEN - HERSTELLINGSWERKEN

Logo ImmoMoment girl white back 575KB.png

ImmoMoment España   kantoren aan de Costa Blanca (Finestrat & Torrevieja) en de Costa Del Sol (Marbella)

LOGO IMMOMOMENT TE KOOP IN SPANJE A VEND
bottom of page