JAVEA - COSTA BLANCA

1/36
1/1

Uw Moment voor Javea
De Geschiedenis van Javea net als andere gemeenten aan de Costa Blanca, hangt samen met talrijke voormalige nederzettingen en met de verdedigingstorens tegen aanvallen vanuit de Middellandse zee.

Een geschiedenis die een grote monumentale rijkdom nagelaten heeft dat hoofdzakelijk in haar stadskern waarneembaar is.

1/4
1/4

Het toerisme vormt de motor van de economie van Javea net zoals voor de meeste van de gemeenten aan de Costa Blanca. 

De toeristische activiteit ontstond in Javea in 1969 met de bouw van de Parador van Javea, de enige parador van de Costa Blanca die gelegen is aan het uiteinde van 'Playa del Arenal'.

1/1

Javea bezit een heel belangrijk monumentenerfgoed welke in de meeste gevallen in goede staat bewaard gebleven is noemenswaardig zijn:

 

De Kerk van San Bartolomé: een gebouw uit de tijd van koningin Isabella in gotische stijl. Deze kerk was in de Middeleeuwen het belangrijkste verdedigingselement en voldeed perfect aan haar twee functies: voldoen aan de godsdienstige behoeften en de bevolking beschermen.

1/3

Acequia de la Noria: het betreft een kanaal van ongeveer honderd meter lang welke werd uitgegraven in de rots en de zee, verbonden met El Saladar. Men kan het bereiken via de weg van El Arenal naar de baai, Cala Blanca.

1/5

Torre Capsades: de nederzettingsresten van deze toren bewijzen dat er in de zone islamitische gebouwen bestonden. In deze toren werden resten van keramiek teruggevonden, ijzeren sleutels, een bronzen drevel en een muntstuk.

1/4

De Route van de Uitkijkplaatsen: een andere belangrijke trekpleister van de gemeente  Javea zijn de uitkijkplaatsen. Vanaf de kaap, "Cabo de San Antonio" tot aan het strand,  "Playa de la Granadella", treffen we veertien uitkijkplaatsen aan van waar we kunnen genieten van prachtige uitzichten op de Middellandse Zee.

1/3

Het Gemeentehuis (Ayuntamiento) van Javea: dit ligt in de oude stadskern. Het betreft een gebouw uit ruwe steen, een gemeenschappelijk element van de oude bouwwerken in de stadskern van Javea. Het gemeentehuis ligt op het Plaza de la Iglesia (Kerkplein).

1/1

De Kerk van de Heilige Maagd, La Virgen de Loreto: één van de moderne en meest geslaagde tempels. Het ontwerp bestaat uit een ovaal grondplan dat de kiel van een boot nabootst en het is opgetrokken uit materialen zoals cement en ijzer.

1/2

Javea: beelden uit 1939

1/2

Te koop in Javea

Appartementen

JAVEA APPARTEMENT VILLA TE KOOP COSTA BLANCA IMMOMOMENT.........jpg

Te koop in Javea

Villa's

JAVEA APPARTEMENT VILLA TE KOOP COSTA BLANCA IMMOMOMENT...................................
LOGO IMMOMOMENT TE KOOP IN SPANJE A VEND
IMMO MOMENT SPANJE ESPAGNE SPAIN TE KOOP A VENDRE FOR SALE
  • IMMO MOMENT
UP OMHOOG EN HAUT.jpg
BIV erkend vastgoedmakelaar Immo Moment.

ERKEND BIV VASTGOEDMAKELAAR 

                           BIV 507.591                                AGENT IMMOBILER RECONNU 

IPI 507.591  

         

           KANTOREN IN BELGIË EN SPANJE      BUREAUX EN BELGIQUE ET EN ESPAGNE

 

Philip@ImmoMoment.com     

                      +32 475 70 55 55                         Fanny@ImmoMoment.es   

 +34 630 691 310

Info@ImmoMoment.es

 +34 951 550 565

Schermafbeelding 2019-02-08 om 16.06.53.

Kantoren   -    Bureaux

Franklin Rooseveltlaan 430 - 9000 Gent     Carrer de Colombia, 4, 03509 Alicante     Centro Commercial Guadalmina IV, Local 1, 29678 Marbella

Philip@ImmoMoment.com                                                                                                                                                        Fanny@ImmoMoment.es