top of page

BEKIJK ONZE WEKELIJKSE SELECTIE VAN NIEUWBOUWPROJECTEN EN HERKOPEN

GEMEENTELIJKE MEERWAARDEBELASTING

Logo girl ImmoMoment 740KB.jpg
MEERWAARDEBELASTING RESIDENTEN SPANJE IMMOMOMENT.png

Gemeentelijke meerwaarde op in Spanje gelegen bouwgronden (IIVTNU - Plusvalia tax municipal)..

 

Bij het arrest van 26 oktober 2021 heeft het Grondwettelijk Hof in Madrid de bestaande regelgeving vernietigd en ongrondwettelijk verklaard omdat die geen rekening hield met de feitelijke situatie en de berekening van deze belasting die zich baseerde op de kadastrale waarden die nog dateerden van oudsher.

Deze gemeentelijke "Plusvalía" kan worden gezien als één van de belangrijkste inkomstenbronnen voor een gemeente en werd een grote domper op het budget van de gemeentelijke overheden. 

Voor de berekening van deze meerwaarde heeft dSpaanse regering bij een Koninklijk Decreet van 8 november 2021 een nieuwe wettelijke basis vastgelegd. De belastingplichtige heeft nu twee mogelijkheden:

1. een meerwaardebelasting berekenen op de kadastrale waarde waarop actuele coëfficiënten worden toegepast die in overeenstemming zijn met werkelijke marktwaarden die jaarlijks worden aangepast.

2. een vergelijking van de aankoopwaarde en verkoopwaarde.

IMMOMOMENT   VERKOOP - VERHUUR - MANAGEMENT - BEZICHTIGINGEN - TRANSPORT - BEMEUBELING - VERBOUWINGEN - HERSTELLINGSWERKEN

Logo ImmoMoment girl white back 575KB.png

ImmoMoment España   kantoren aan de Costa Blanca (Finestrat & Torrevieja) en de Costa Del Sol (Marbella)

LOGO IMMOMOMENT TE KOOP IN SPANJE A VEND
bottom of page