top of page

FUENGIROLA - COSTA DEL SOL

Uw Moment voor Fuengirola
  Fuengirola is een gemeente in de provincie Malaga, gelegen op 29km van de hoofdstad van deze provincie, de stad Malaga.

Fuengirola heeft meer dan 10km kustlijn met prachtige stranden.  

Het ontstaan van de stad is niet bekend maar gedurende een periode woonden de Feniciërs hier en later de Romeinen. De romaanse invloeden ziet u vooral terug in het stuk van de stad wat Cañada el Real heet met onder andere de grafsteen van de Markies Villaflores die in de 18e eeuw is gevonden.  

Nadat er vele volken hebben geheerst zoals de arabieren en de visgoden kwamen de Christelijke koningen aan de macht. Zij noemden de nederzetting "Font-Girola" naar een riviertje dat aan de voet van een heuvel stroomde waarop het kasteel van de machthebber stond.

In 1841 was het een klein vissersdorp en toen werd er besloten om zich van Mijas af te scheiden, waar vandaag de dag niet veel meer van te merken is omdat het een van de belangrijkste vakantiebestemmingen is van de Costa del Sol. 

In 1916 werd de spoorlijn naar Fuengirola gemaakt en in de volgende decennia werden allerlei hotels in de buurt van het strand gebouwd om de mensen die met de trein en de auto kwamen onderdak te bieden.

In de jaren 60 kreeg het toerisme een enorme boost en zo is het toerisme ontstaan dat heeft geholpen met de opbouw van de vakantiebestemming dat het vandaag de dag is.

ENKELE BEZIENSWAARDIGHEDEN
Kasteel van Sohail te Fuengirola

Constitution Square Fuengirola

Plaza Chinorros

LOGO IMMOMOMENT TE KOOP IN SPANJE A VEND
bottom of page