top of page
LOGO IMMOMOMENT TE KOOP IN SPANJE A VEND

ESTEPONA - COSTA DEL SOL

Uw Moment voor Estepona
  Estepona is een Spaanse deelgemeente van Malaga met prachtige stranden, tal van Chringuitos en bars en restaurants, gelegen ten Zuiden van Marbella en ten Noorden van Sotogrande. 

De geschiedenis van Estepona:
Feniciërs, Romeinen en leefden hier voor dat de katholieken hun land terug veroverden. Er zijn verschillende oude verdedingingswerken en torens gebouwd door de jaren heen die u tot op de dag van vandaag kunt bezichtigen in Estepona.

De belangrijkste ruïne van de romeinse tijd in Estepona is de toren "Torre del Rio Guadalmansa", waarbij enkele baden zijn gevonden waarvan wordt aangenomen dat ze bij de romeinse stad Saldaba hoorden.
De arabieren zijn de bevolkingsgroep die het langst heeft geregeerd over het gebied van Estepona. Zij kwamen in de 8e eeuw en werden verjaagd in de 15e eeuw!

Estepona is een Spaanse kustplaats aan de Costa Del Sol. De relatief rustige badplaats in Andalusië telt zo’n zeventigduizend inwoners en ligt in de buurt van onder andere Marbella.

De stad bezit een moderne jachthaven en heeft met zijn gunstige ligging in de bergen aan de kust een Middellandse zeeklimaat met ongeveer 325 dagen zon per jaar.

Buiten de 21 kilometer aan witte stranden die Estepona tot een populaire badplaats in Spanje maken, heeft de stad ook een rijke historie. Zo zijn er bewijzen dat de stad al sinds de prehistorie bewoond wordt. Ook zijn er vondsten gedaan die erop wijzen dat de Romeinen het gebied een tijdje hebben bezet.

Bezienswaardigheden in Estepona.

 

Historisch centrum van Estepona

Het oude centrum van Estepona is rustig en minder commercieel dan andere badplaatsen in Spanje,

Estepona bevindt heeft een dierentuin, genaamd Selwo Aventura. 

De Paseo Maritimo de Estepona is de boulevard van Estepona. Door de zuidelijke ligging van het stadje kun je bij helder weer Gibraltar en Marokko zien liggen.. 

Puerto Deportivo de Estepona is de jachthaven van deze gezellige Spaanse badplaats. Je kunt hier boten bewonderen of genieten van een verkoelend drankje of de plaatselijke tapas. 

In het centrum van Estepona zijn, buiten de rustige pleinen en oude huisjes, ook een hoop muurschilderingen te vinden, met name op de zijkant van flatgebouwen. 

Met zijn lange geschiedenis speelt geloof uiteraard ook een rol in Estepona. Zo kun je in het oude centrum ook de Nuestra Senora de Los Remedios bezichtigen. Dit is een oude kerk die pas gerestaureerd is. Je vindt hier diverse standbeelden en bladgouden versiersels.

Evenals het Paleontologische museum in de arena, laat ook de Necropolis Prehistorica de Corominas het rijke verleden van Estepona zien. Hier vind je een oude begraafplaats uit de prehistorie, met eeuwenoude menselijke resten en een overdekte grafheuvel. 

LOGO IMMOMOMENT TE KOOP IN SPANJE A VEND
bottom of page