top of page
LOGO IMMOMOMENT TE KOOP IN SPANJE A VEND

ELCHE - COSTA BLANCA

Uw Moment voor Elche
 Elche ligt op 23 km van Alicante en is de op twee na grootste stad van de regio Valencia. Het oorspronkelijke centrum van Elche ligt in de archeologische vindplaats l’Alcudia. Hier is het borstbeeld van de Dama de Elche.  

Rond de 10e eeuw vestigden de Arabieren de stad op de huidige plaats en omgaven deze met palmbomen. Daardoor wordt Elche in enkele kronieken uit die tijd vergeleken met de heilige stad van de Islam.

Ook een boomgaard met dadelpalmen en irrigatiesysteem werd in de 10e eeuw door de Moren aangelegd. Deze palmboomgaard (palmeral) is een zeldzaam voorbeeld van Arabische landbouwpraktijken in Europa. Meer dan 300.000 palmbomen geven Elche een exotische sfeer. De palmbomen mogen niet worden omgehakt. 

 

Deze Palmeral is eind 2000 tijdens de 24e sessie van de Commissie voor het Werelderfgoed door UNESCO werelderfgoed verklaard.  

Huerto Del Cura.
Deze botanische tuin van 13.000 m² telt zo'n 1000 plambomen waaronder een aantal zeldzame exemplaren. Zoals 300 jaar oude palmbomen en bovenal de beroemde 'keizerlijke' palmboom van ruim 10 ton ooit bezocht door keizerin Sissy. Om het hele park waar ook wachttorens en beeldhouwwerken deel van uitmaken, te doorkruisen ben je ongeveer 3 uur zoet. 

Museo del Palmeral
Dicht bij Huerto del Cura staat het palmmuseum. Het museum is gewijd aan de relatie tussen de stad en de palmbomen.

Gemeentelijk park
Voor gratis palmen ga je naar het Parque Municipal. 

Santa María basiliek
Basílica Santa María geniet vooral bekendheid als decor voor het middeleeuwse toneelstuk Misterio de Elche dat exclusief door mannen zingend wordt opgevoerd in oud-Catalaans. De kerk werd gebouwd tussen 1672 en 1784 in barokstijl.

Museo Arquelógico y de Historia de Elche
Dit gerenommeerde museum bij het Parque Municipal werd geopend in 2006 met een tentoonstelling over de iberische cultuur. MAHE is gevestigd in het Palacio de Altamira dat zich bevindt in het historisch centrum van de stad.

LOGO IMMOMOMENT TE KOOP IN SPANJE A VEND
bottom of page