top of page
LOGO IMMOMOMENT TE KOOP IN SPANJE A VEND

DENIA - COSTA BLANCA

Uw Moment voor Denia
 Dénia is een Spaanse gemeente, vissersplaats en badplaats aan de Costa Blanca, en ligt ten noorden van Javea, Moraia, Altea en Benidorm. 

In Dénia overwinteren veel Belgen en Nederlanders en in de zomer is het een populaire vakantiebestemming. Langs de boulevard vindt men winkels, restaurants en een markt. Ook zijn er brede stranden (o.a. playa de Marines). Nabij de boulevard bevinden zich twee jachthavens. Ook vertrekt vanaf hier de boot naar de Balearen (Ibiza, Mallorca en Menorca).

Er zijn bewijzen van menselijke bewoning in het gebied gedurende de prehistorie en er zijn aanzienlijke Iberische ruïnes op de heuvels in de buurt. In de 4e eeuw voor Christus was het een Griekse kolonie.

Het kasteel is een 12e-eeuwse Moorse burcht. Vanaf de top van dit kasteel een prachtige panorama over de stad en de Middellandse Zee. Bij dit kasteel een archeologisch museum met voorwerpen uit de vroegste geschiedenis van Dénia.

De 16e-eeuwse scheepswerf 'Les Drassanes' bij de haven (gerenoveerd in de 18e eeuw)

De 16e-eeuwse 'Torre Del Gerro', een wachttoren 5 km ten zuiden van de stad, die onderdeel vormde van de verdediging tegen de Barbarijse zeerovers

Ayuntamiento de Dénia, het stadhuis in een neoclassicistische bouwstijl.

LOGO IMMOMOMENT TE KOOP IN SPANJE A VEND
bottom of page