top of page

DE COSTA BLANCA ZUID

Vega Baja Spanje.

De Vega Baja del Segura is een gebied in de provincie Alicante in de Spaanse autonome regio Valencia gelegen aan de oostkust van Spanje aan de Costa Blanca.

Met een totale oppervlakte van 957 km² heeft  Vega Baja ongeveer 400.000 inwoners.

Het gebied van de Vega Baja del Segura telt 27 plaatsen of gemeenten.

Vega Baja del Segura is gelegen in het meest zuidelijke deel van de provincie Alicante op de grens met de regio Murcia.

Orihuela, de hoofdstad, is een belangrijke historische stad. Deze stad maakt deel uit van de grootste gemeente in de regio en is de tweede qua bevolking met ruim 8000 inwoners. 

De havenstad Torrevieja die gelegen is aan de kust is de grootste stad qua bevolking met meer dan 100.000 inwoners.

In de Vega Baja vindt men ook het "Embalse de La Padrera" welke een groot deel van het water voorziet aan de Vega Baja en irrigatie water voor de boeren. Het wat hoger gelegen stuwmeer, met aangrenzend het dorpje Torremendo, is een prachtig beschermd heuvelachtig natuurgebied met daarin heel wat pijnboombossen, amandelbomen en het gehucht Rebate met het gelijknamige Spaanse familierestaurant. 

Er zijn heel wat mogelijlheden om er te wandelen, paard te rijden, te fietsen en quad te rijden maar ook een mooie natuur om te bewonderen.

U kunt er met de wagen op een half uur helemaal omheen rijden.

Het water is steeds mooi turquoise-blauw vanwege de kristallen die zich bevinden in het water  en 's avonds kunt u genieten van heel wat vogels en de mooie zonsondergang.

Het reliëf van het gebied wordt gevormd door de vlakte van de rivier de "Segura", die zijn oorsprong kent diep in het binnenland van de provicie Murcia.

De Segura is nuttig voor de geïrrigeerde landbouw, die vooral bestaat uit citrusboomgaarden, artisjokken, broccoli en olijfgaarden.

De Segura mondt uit in Guardamar aan de Costa Blanca in de Middelandse zee.

Het omringende landschap wordt gekenmerkt door contrasterende droogtes in de bergachtige gebieden met enkele droge gewassen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Málaga

Gelegen aan zee heeft deze Zuid Spaanse stad, waar kunstenaar Pablo Picasso werd geboren, gemiddeld 3.000 zonne-uren per jaar.

Buiten het feit dat goed vertoeven is op de stranden van de stad en langs de Costa del Sol, is de stad Málaga ook zeker een must om eens te bezoeken.

Er zijn ontelbare leuke straatjes, pleintjes, bars, terrassen en restaurants waar je kunt genieten van alles wat deze parel in Andalusië te bieden heeft.

 

 

 

Alicante

Buiten het feit dat de overbekende badplaatsen aan de Costa Blanca veel zon hebben gedurende het hele jaar is ook de stad Alicante de moeite waard om te bezoeken. Ook hier schijnt de zon volop en is het genieten op de wandelboulevard of op de vele terrasjes.

Voor een prachtig uitzicht moet je zeker de 160 meter hoge Monte Benacantil beklimmen om vanuit het kasteel Santa Bárbara te genieten van de stad en jachthaven aan je voeten.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Almería

Met meer dan 200 kilometer aan stranden waarvan een groot deel gelegen is in een natuurpark wat er voor zorgt dat de stranden nog ongerept zijn, biedt de provincie Almería alles wat een zongenieter maar kan wensen. Naast de vele badplaatsen zoals Mójacar of Vera is ook de stad Almería zeker mooi om te bekijken en biedt het de bezoeker veel cultureel erfgoed en honderden jaren oude monumenten.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

La Manga del Mar Menor

De naam doet niet meteen een belletje rinkelen bij de meeste buitenlanders maar rondom wat men het grootste zoutwater meer van Europa noemt liggen badplaatsen waar het eigenlijk het hele jaar gemiddeld 19 graden is en waar de zon vast lijkt geplakt aan de strak blauwe hemel. La Manga del Mar Menor ligt aan de Costa Cálida in de deelstaat Murcia waar steeds meer buitenlanders een verblijfplaats zoeken.

De meest voor de hand liggende reden is wel het schitterende klimaat.

Met een strakblauwe lucht en een zon die zelfs op de koudste dag nog verwarmt is genieten van het leven een stuk makkelijker.

Je kunt altijd naar buiten, alles ziet er vrolijk uit en je hebt automatisch meer contact met andere mensen.

Fraaie stranden

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De provincie Málaga, waar de Costa del Sol deel van uitmaakt, beschikt over een kustlijn van circa 180 kilometer. Ten oosten van Málaga vind je veel romantische baaitjes met hoge kliffen erachter, terwijl meer naar het westen toe er bredere zandstranden zijn.

Overal zijn goede voorzieningen, gezellige boulevards en meer dan genoeg uitspanningen voor een hapje en een drankje.

 

Goed eten

De traditionele Andalusische keuken is erg gevarieerd en gezond met veel verse vis en schaaldieren, groente, fruit en olijfolie.

Langs de kust eet je espeto de sardinas (gegrilde sardientjes) of fritura Malagueña (een schaal gefrituurde vis) bij de hier zo typische strandtenten die 'chiringuitos' worden genoemd. In het binnenland krijg je het meest traditionele eten voorgeschoteld bij de zogenaamde 'ventas'. Wegrestaurants waar grootmoeder vaak nog in de keuken staat. Wil je slechts iets om te snaaien, dan is er overal heerlijke tapas.

Veel feest

Andalusiërs houden wel van een feestje.

Ze grijpen elke gelegenheid aan om samen te komen, te dansen, eten en drinken.

Van de vrolijke optochten met Carnaval, de serieuze processies met Semana Santa, tal van romerias (bedevaarttochten) en oogstfeesten.

Vooral die laatste zijn leuk te bezoeken.

Elk dorp viert feest rond een ander product.

Dit product is op die dag dan gratis verkrijgbaar.

 

Goede bereikbaarheid 

Het vliegveld van Málaga biedt vluchten naar ruim 59 landen op vier continenten.

Het is daarmee de vierde grootste luchthaven van Spanje na Madrid, Barcelona en Palma de Mallorca.

Ook met de hogesnelheidstreinen AVE zijn tal van bestemmingen in Spanje binnen een paar uur te bereiken.

Zo ben je al in 2,5 uur in Madrid.

De wegen zijn er goed en diverse bootverbindingen brengen je naar Afrika, zodat je ook de mooie plekjes van Marokko makkelijk kunt verkennen.

 

Prachtige natuur

Het binnenland van de Costa del Sol beschikt over verschillende beschermde natuurgebieden.

Hieronder bossen, berggebieden, wetlands en zelfs een woestijn.

De mogelijkheden om er te wandelen en fietsen zijn dan ook eindeloos.

De provincie bouwt samen met de gemeenten aan een kustpad dat Nerja met Manilva verbindt en heeft de Gran Senda de Málaga uitgezet.

Deze route omvat 640 kilometer in 36 etappes, om je een veelzijdige indruk van je omgeving kunt krijgen.

 

 

Culturele diversiteit

In mooie witte dorpjes waar je terugstapt in de tijd en veel overblijfselen ziet van de Moorse overheersing, staan bijzondere kerkjes, kun je lekker eten en meer leren over hoe het leven er vroeger was.

In steden zoals Málaga, Córdoba, Granada en Sevilla (allemaal binnen maximaal 2,5 uur vanaf de kust te bereiken, ligt nog veel meer cultureels op je te wachten.

Denk aan musea, het Alhambra in Granada of de Mezquita in Córdoba.

Overal liggen sporen van Feniciërs, Romeinen, Visigoten en Moren. In diverse grotten, zoals die in Nerja, leer je meer over hoe dit gebied al in de prehistorie werd bewoond.

 

 

Veel sportieve mogelijkheden

De Costa del Sol wordt dankzij een aanbod van circa vijftig golfbanen Costa del Golf genoemd.

Het mooie is dat je deze sport dankzij het goede klimaat praktisch het hele jaar kunt beoefenen.

Overal langs de stranden worden diverse watersporten aangeboden en het binnenland biedt natuurlijk een eigen scala aan mogelijkheden: bergbeklimmen, parasailing, mountainbiken, paardrijden en ga zo maar door.

 

Zelfs skiën is mogelijk.

Zo drink je 's ochtends koffie op het strand en sta je na 2 uur rijden 's middags op de lange latten in de Sierra Nevada.

 

 

Kindvriendelijk

Spanjaarden over het algemeen, maar Andalusiërs in het bijzonder zijn dol op kinderen.

Dit uit zich hier in het zuiden in veel vermaak gericht op kinderen.

Van pretparken zoal Tivoli in Benalmádena, dierenparken zoals Selwo Marina en Sealife in Benalmádena, de bijzondere Bioparc Fuengirola tot waterparken voor zomervertier, treetopparks zoals Amazonia in Elviria of bootje varen waarbij je als beloning dolfijnen ziet: ze bieden allemaal een garantie op een dag vermaak.

Vergeet daarbij de enorme hoeveelheid aan goed onderhouden speeltuinen niet.

Ideaal is dat de meeste hier beschikken over een barretje, zodat paps en mams wat kunnen drinken terwijl hun kroost rond rent.

 

 

Goede woningen

Om ergens goed te kunnen wonen zijn ook huizen nodig.

Rijdend langs de kust zie je dat er daarvan in elk geval genoeg zijn in dit deel van Spanje.

Of je nu zoekt naar een kleine flat, een ruim penthouse, een villa met eigen tuin en zwembad of een rustiek fincaatje in het binnenland, alles is voorhanden.

Zorg alleen wel dat je een goede makelaar in de arm neemt om de zoektocht in dit oeverloze aanbod wat gemakkelijker te maken en in goede banen te leiden ook in bureaucratisch opzicht. 

 

 

MÁLAGA

De stad Málaga en de Costa del Sol zijn volgens een onderzoek van de Spaanse weerdienst, de plaatsen waar de zon het meeste schijnt van heel Spanje.

Met meer dan 320 dagen zon per jaar en bijna 3.000 zonne-uren op jaarbasis is er geen enkele andere plaats in het land waar de zon zo vaak schijnt.

De Costa del Sol heeft daardoor een van de beste klimaten om te wonen, aldus het rapport van de AEMET.

In het onderzoek “Guia resumida del clima en España 1981-2010” staat dat de Costa del Sol en dan ook de stad Málaga op jaarbasis 2.905 uren zon heeft.

Men zou natuurlijk denken dat andere plaatsen zoals de Canarische Eilanden meer zonne-uren zouden hebben maar deze blijven steken op 2.822 uren zon op jaarbasis. In Andalusië zijn nog meer steden en plaatsen te vinden waar de zon veel en vaak schijnt maar volgens de AEMET schijnt de zon het meeste non-stop aan de Costa del Sol. In juli 2017 was dat bijvoorbeeld 11 uur achter elkaar.

Immo Moment Alicante Costa Blanca Spanje
Immo Moment Almeria Costa Blanca Costa D
La Manga . Immo Moment Costa Blanca Cost

LA COSTA SUD

 

Vega Baja Espagne

Les endroits les plus célèbres et les plus ensoleillés d'Espagne se trouvent dans les îles Canaries, la Costa del Sol, la Costa de Almería, la Costa Cálida et la Costa Blanca. Voici des petits paradis qui ont généralement de bonnes conditions météorologiques toute l'année et la pluie peut être considérée comme quelque chose de spécial.

Bien sûr, pas toujours, car le temps reste parfois imprévisible.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Málaga

Située en bord de mer, cette ville du sud de l'Espagne, où est né l'artiste Pablo Picasso, compte en moyenne 3000 heures de soleil par an.

En plus d'être sur les plages de la ville et le long de la Costa del Sol, la ville de Malaga est également une visite incontournable. Il y a d'innombrables belles rues, places, bars, terrasses et restaurants où vous pourrez profiter de tout ce que cette perle en Andalousie a à offrir.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Alicante

Outre le fait que les stations balnéaires réputées de la Costa Blanca bénéficient de beaucoup de soleil toute l'année, la ville d'Alicante mérite également une visite. Ici aussi, le soleil brille et s’amuse sur la promenade ou sur les nombreuses terrasses.

Pour une vue magnifique, vous devez absolument grimper au sommet du Monte Benacantil, situé à 160 mètres d'altitude, pour profiter de la ville et du port de plaisance à vos pieds depuis le château Santa Bárbara.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Almería

Avec plus de 200 kilomètres de plages, dont une grande partie est située dans un parc naturel préservé, la province d’Almería offre tout ce qu’un pécheur peut souhaiter.

Outre les nombreuses stations balnéaires telles que Mójacar ou Vera, la ville d’Almería est certainement belle à regarder et offre aux visiteurs un patrimoine culturel et des monuments vieux de plusieurs siècles.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

La Manga del Mar Menor

Le nom ne sonne pas comme une cloche pour la plupart des étrangers, mais autour de ce qui est appelé le plus grand lac d'eau salée d'Europe sont des stations balnéaires où il fait 19 degrés toute l'année et où le soleil semble collé au ciel bleu.

La Manga del Mar Menor est située sur la Costa Cálida, dans l'état de Murcie, où de plus en plus d'étrangers recherchent un lieu de séjour.

La raison la plus évidente est le beau climat.

Avec un ciel bleu et un soleil qui se réchauffe même les jours les plus froids, profiter de la vie est beaucoup plus facile.

Vous pouvez toujours aller à l'extérieur, tout semble heureux et vous avez automatiquement plus de contacts avec d'autres personnes. Belles plages.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

La province de Malaga, dont la Costa del Sol fait partie, a un littoral d'environ 180 kilomètres.

À l'est de Malaga, vous trouverez de nombreuses baies romantiques avec de hautes falaises, tandis qu'à l'ouest, vous trouverez de plus grandes plages de sable.

Partout, il y a de bonnes installations, des boulevards confortables et une excitation plus que suffisante pour un en-cas et un verre.

 

Bonne nourriture

La cuisine andalouse traditionnelle est très variée et saine, avec beaucoup de poisson frais, crustacés, légumes, fruits et huile d’olive.

Le long de la côte, vous mangerez des espardines de sardines (sardines grillées) ou des fritura Malagueña (un bol de poisson frit) dans les tentes de plage typiques appelées «chiringuitos».

À l'intérieur, vous dégustez les plats les plus traditionnels servis dans les «ventas».

Restaurants en bordure de route où la grand-mère est souvent encore dans la cuisine.

Si vous voulez juste semer quelque chose, il y a de bonnes tapas partout.

Beaucoup de fête Les andalous aiment la fête. Ils saisissent toutes les occasions pour se réunir, danser, manger et boire.

Des défilés joyeux avec le carnaval, les processions sérieuses avec la Semana Santa, de nombreux romerias (pèlerinages) et les fêtes des récoltes. Surtout ces derniers sont amusants à visiter.

Chaque village célèbre un produit différent.

Ce produit est alors disponible gratuitement ce jour-là.

 

Bonne accessibilité

L'aéroport de Malaga propose des vols vers plus de 59 pays sur quatre continents.

C'est le quatrième aéroport d'Espagne après Madrid, Barcelone et Palma de Majorque.

Également avec les trains à grande vitesse AVE, de nombreuses destinations en Espagne peuvent être atteintes en quelques heures.

Donc, vous êtes déjà à Madrid en 2,5 heures.

Les routes sont bonnes et diverses liaisons par bateau vous emmènent en Afrique, vous permettant ainsi d'explorer facilement les beaux endroits du Maroc.

Belle nature

L'intérieur de la Costa del Sol compte plusieurs zones naturelles protégées.

Au-dessous des forêts, des zones de montagne, des zones humides et même un désert.

Les possibilités de marcher et de faire du vélo sont donc infinies.

En collaboration avec les municipalités, la province construit un sentier côtier reliant Nerja à Manilva et a déporté la Gran Senda de Málaga.

Cet itinéraire couvre 640 kilomètres en 36 étapes, pour vous donner une impression multiforme de votre environnement.

 

Diversité culturelle

Dans de beaux villages blancs où vous remontez dans le temps et observez de nombreux vestiges de la domination maure, vous trouverez des églises spéciales, de la bonne nourriture et davantage sur la vie passée. Dans des villes telles que Málaga, Córdoba, Grenade et Séville (toutes à moins de 2,5 heures de la côte, beaucoup plus de culture vous attend.

Pensez aux musées, à l'Alhambra à Grenade ou à la Mezquita à Cordoue.

Les traces des Phéniciens, des Romains, des Wisigoths et des Maures sont partout.

Dans diverses grottes, telles que celles de Nerja, vous en apprendrez davantage sur la manière dont cette région était déjà habitée à la préhistoire.

 

Nombreuses opportunités sportives

La Costa del Sol s'appelle Costa del Golf grâce à une sélection d'une cinquantaine de terrains de golf.

La beauté est que vous pouvez pratiquer ce sport pratiquement toute l'année grâce au bon climat.

Divers sports nautiques sont proposés partout le long des plages et dans les terres offrent bien sûr un large éventail de possibilités: escalade, parachute ascensionnel, VTT, équitation, etc.

 

 

Même le ski est possible.

C’est ainsi que vous buvez du café sur la plage le matin et que, après 2 heures de conduite, vous êtes sur les longues lattes de la Sierra Nevada.

 

Adapté aux enfants

Les Espagnols en général, mais les Andalous en particulier aiment les enfants.

Ceci est exprimé ici dans le sud dans de nombreuses animations pour les enfants.

Des parcs d'attractions tels que Tivoli à Benalmádena, des zoos comme Selwo Marina et Sealife à Benalmádena, le Bioparc Fuengirola spécial, des parcs aquatiques pour les divertissements d'été, des parcs à la cime des arbres comme Amazonia à Elviria ou la navigation en bateau où vous pourrez voir les dauphins en récompense: ils offrent tous la garantie d'une journée de divertissement. N'oubliez pas l'énorme quantité de terrains de jeux bien entretenus. Idéalement, la plupart d'entre eux ont un bar dans lequel les pères et les mères peuvent boire pendant que leurs enfants courent.

 

 

Bonnes maisons

Pour pouvoir bien vivre quelque part, il faut aussi des maisons.

En longeant la côte, vous constaterez qu'il y en a assez dans cette partie de l'Espagne.

Que vous recherchiez un petit appartement, un appartement spacieux, une villa avec jardin privé et piscine ou une fincas rustique à l'intérieur, tout est disponible.

Assurez-vous simplement de faire appel à un bon courtier pour faciliter la recherche dans cette offre illimitée et pour ouvrir la voie de manière bureaucratique.

 

 

MÁLAGA

Selon une étude du service météorologique espagnol, la ville de Málaga et la Costa del Sol sont les endroits où le soleil brille le plus de tout l'Espagne.

Avec plus de 320 jours de soleil par an et près de 3 000 heures de soleil par an, il n'y a aucun autre endroit du pays où le soleil brille aussi souvent.

Selon le rapport AEMET, la Costa del Sol jouit donc de l'un des meilleurs climats où vivre.

L'étude "Guia resumida del clima en España 1981-2010" indique que la Costa del Sol, puis la ville de Málaga bénéficient de 2 905 heures de soleil par an.

On pourrait bien sûr penser que d’autres endroits, tels que les îles Canaries, bénéficieraient de plus d’ensoleillement, mais ils restent bloqués à 2822 heures de soleil par an.

En Andalousie, il y a plus de villes et d'endroits où le soleil brille beaucoup et souvent, mais selon l'AEMET, le soleil brille le plus souvent sans arrêt sur la Costa del Sol.

En juillet 2017, par exemple, il était 11 heures d'affilée.

 

Alicante Immo Moment Costa Blanca Costa
Almeria Immo Moment Costa Blanca Costa D
La Manga Immo Moment Costa Blanca Costa
LOGO IMMOMOMENT TE KOOP IN SPANJE A VEND
bottom of page