top of page
LOGO IMMOMOMENT TE KOOP IN SPANJE A VEND

CASARES - COSTA DEL SOL

Uw Moment voor Casares
 Casares is een dorpje vlakbij de Spaanse kust ten zuiden van Malaga stad en is dank zijn ligging al heel lang bewoond. In nabij gelegen grotten zijn resten gevonden van bewoning van 4000 jaar voor Christus.
Vlakbij zijn resten gevonden van een Romeinse stad genaamd Lacipo, een stad van belang aangezien hun eigen munt hadden.


 

In de buurt ligt nog steeds een Romeinse thermen genaamd Los Baños de la Hedionda. Er word gezegd dat de grote Caesar zelf opdracht gegeven heeft tot de bouw ervan nadat hij hier een bad genomen had en genezen werd van een kwaal.

Casares hoort net als Cadiz tot de enige twee die niet veroverd zijn door de Franse legers van Napoleon rond 1811. Momenteel is het dorp een geliefde plek voor toeristen om naar toe te gaan door zijn ligging vlakbij de Spaanse kust.
 

PLAYA ANCHA
Ten oosten van het dorp Sabinillas ligt de natuurlijke voortzetting van Playa Sabinillas. De Rio Manilva is de gemeentegrens van het witte dorpje Casares in het binnenland.

Het dorp heeft slechts een paar km mediterrane grens en strand. Tot voor kort, toen Marina del Casares de enige urbanisatie achter het strand was, was het hier erg rustig. Tegenwoordig is het drukker met meer appartementsblokken aan het strand; auto parkeren is beschikbaar in de straten van de urbanisaties. Dit strand heeft een paar douches en strandwachten, en de populaire Chiringuito Sal is in 2016 verplaatst van het strand zelf naar de landtong. Deze landtong heeft een 16e-eeuwse uitkijktoren met vierkante plattegrond genaamd Torre de la Sal.

Rond deze landtong bieden de rotsen goede snorkelmogelijkheden. De toegang tot het strand en Chiringuito Sal is vanaf de rotonde waar de weg naar Casares landinwaarts gaat. Er is een kleine maar voldoende parkeergelegenheid, zelfs in de zomer. De weg in de urbanisatie Perla de la Bahia aan de kust op deze landtong leidt ook naar Torre de la Sal, een andere Chiringuito en de Finca Cortesin, het nabijgelegen luxe vijfsterrenhotel en spa, heeft hier een eigen strandclub.

PLAYA DE LA SAL
Dit is de naam die wordt gegeven aan het kleinere strand in de kleine baai ten westen van de oude uitkijktoren. Op 8 augustus 2012 heeft het gemeentehuis van Casares dit strand gedegradeerd als "Zona habilitada para peros" of hondenstrand. Dit was het eerste en enige strand in Andalusië waar honden zijn toegestaan. In juni 2015 heeft de milieudienst van de Junta de Andalucia (regionale regering) echter bevolen dat alle hondenstranden in Andalusië die zijn goedgekeurd door de gemeentehuizen, worden opgeschort van 1 juni tot 30 september. In juni 2016 werd het echter vervangen door Playa Piedra Paloma in juni 2016. Toegang tot Playa de la Sal is ofwel wandelen rond de rotsen van Playa Ancha bij eb of door het boulevardpad af te dalen dat de uitkijktoren en de parkeerplaats verbindt.

PLAYA PIEDRA PALOMA
Tussen Torre del Sal en een grote rots in de zee genaamd Islote de las Palomas (Klein Eiland van de Duiven) of gewoon Piedra Paloma (Duivenrots) ligt Playa Piedra Paloma. De rots markeert de gemeentegrens met Estepona en de voortzetting van het strand in Estepona heet Playa Galera. In 2016 werd het oostelijke uiteinde (of bij de Piedra Paloma-rots) een geautoriseerd hondenstrand ter vervanging van het vorige hondenstrand Playa del Sal. Toegang tot Playa Piedra Paloma is via de Urbanizacion Casares del Mar.

LOGO IMMOMOMENT TE KOOP IN SPANJE A VEND
bottom of page