top of page
LOGO IMMOMOMENT TE KOOP IN SPANJE A VEND

CABOPINO - COSTA DEL SOL

Uw Moment voor Cabopino

 

Cabopino is gelegen op 13 km ten Oosten van het centrum van Marbella en ten Westen van het pittoreske haventje van Cabopino bij Torre Ladrones.

Cabopino bevind zich ongetwijfeld aan één van de mooiste stranden van Marbella,

Playa de Artola en de Artola duinen.

De Artola duinen, een waar genoegen voor alle natuurliefhebbers en nudisten.

Het goudgele zand is prettig en erg fijn om op te lopen. Het water is rustig en ondiep en dus heel geschikt voor kleine kinderen.

De duinen bieden de bezoekers een spektakel van uitzonderlijke schoonheid waarbij de natuur in volledig contrast staat met de residentieel bebouwde kustlijn van Marbella. In 2021 zijn deze duinen uitgeroepen tot natuurmonument door de Junta de Andalucía.

De duinen zijn een getuige van wat lang geleden dit prachtige gebied ooit was. De dominante noordwestelijke winden en onophoudelijke kuststromingen droegen bij om dit natuurlijke doolhof van zand en duinenrug te vormen.

Er zijn drie verschillende soorten duinen. De eerste lijn wordt gevormd door mobiele zandduinen, die gemakkelijk te onderscheiden zijn vanwege hun rimpelingen. Verder landinwaarts zijn er de half gefixeerde of inactieve mobiele duinen, bedekt met vegetatie en fungerend als een soort barrière met de kust. Meer landinwaarts bevinden zich de vaste duinen of immobiele fossiele duinen. Deze zijn bedekt met een groot dennenbos en verbergen een rijke fauna bestaande uit merels, uilen, meeuwen en hagedissen.

De duinen hebben een interessante vegetatie die is aangepast aan het sterke zonlicht, de schaarste aan water en de constante wind. Om deze natuurlijke rijkdom te ontdekken is er niets beters dan een wandeling te maken te minden van de duinen. Om hun eigen ecosysteem te behouden en te beschermen tegen vertrapping die de natuurlijke ballans zou kunnen schaden, zijn er doorheen de duinen een reeks van 5 verhoogde voetpaden geïnstalleerd die 30 hectare duinen beschermen.

De duinen herbergen de 15 meter hoge Ladrones-toren (toren van de dieven). Het was een onderdeel van militaire en defensieve architectuur van Romeinse oorsprong. De toren markeert het begin van de duinen aan de kant van Cabopino.

Het strand voor de duinen is ongetwijfeld één van de mooiste van de kuststreek. U kunt hier bij Artola beach betoverende momenten beleven terwijl u in het zachte avondlicht door het ondiepe zoute water stapt!

Iets om rekening mee te houden is dat het op Playa Artola (Artola beach)  en de omliggende zandduinen het niet verplicht is bad kledij te dragen en nudisme getolereerd wordt. Tijdens het hoogseizoen kan het er behoorlijk druk zijn maar eens september is het er rustig vertoeven en is er meer dan voldoende parkeergelegenheid dichtbij het strand. 

Degenen die graag van een beetje meer beweging genieten kunnen kiezen uit een 9-holes golfbaan voor beginners in het Artola Hotel en twee 18-holes golfbanen : La Siesta in Calahonda en Cabopino Golf.

Cabopino is gelegen aan de rand van de omgeving van Marbella, aan de grens met Mijas Costa. De Cabopino regio is vooral bekend om haar pittoreske haven en dorp, bekend als “Puerto Cabopino”, met ongetwijfeld het beste stuk strand van de Costa del Sol (pas op voor het aangrenzende naaktstrand!) omgeven door zandduinen. Probeer een van de vele strandbars uit en geniet van een drankje of van hun net gevangen vis die ligt te suizelen op de barbecue. Tijdens de zomermaanden zijn er vanuit de haven van Cabopino regelmatig boottochten langs de kust en excursies om dolfijnen te spotten… misschien kunt u zelfs uw eigen lunch vangen !

Aangezien het 35 minuten van de luchthaven van Málaga gelegen is, is het raadzaam voordelig een auto te huren in Cabopino als u naar dit populaire deel van de Costa del Sol afreist . Eigendommen in Cabopino zijn altijd veel gevraagd als gevolg van de nabijheid van de luchthaven en de belangrijkste resorts in Marbella en Fuengirola.

TE KOOP IN CABOPINO

VILLA TE KOOP CABOPINO IMMOMOMENT.png
LOGO IMMOMOMENT TE KOOP IN SPANJE A VEND
bottom of page