top of page
LOGO IMMOMOMENT TE KOOP IN SPANJE A VEND

BENITACHEL - COSTA BLANCA

Uw Moment voor Benitachel
 Benitachell, Poble Nou de Benitatxell, gemeente  van de Valenciaanse Gemeenschap, gelegen in het noordoosten van de provincie Alicante, in de regio Marina Alta, toeristische benaming Costa Blanca

De stadskern van Benitachell ligt landinwaarts, maar het gemeentelijk grondgebied omvat ook 2 kilometer kustlijn aan de Middellandse Zee. 

Het gemeentelijk grondgebied van Benitachell strekt zich uit over ongeveer 12 vierkante kilometer, en bestaat uit twee goed te onderscheiden delen: enerzijds, een zone in het noordoosten met zachte glooiingen, gewijd aan de landbouw en anderzijds, het kustgebied, naar het zuiden gericht, zeer bergrijk, met grote en abrupte kliffen waartussen enkele baaien opduiken.

Tegenwoordig treft men nog steeds een rijk landschap van amandel- en muskaatdruiventeelt aan, doorspekt met  "riu-raus", de typische landbouwconstructies waarin de rozijnen gedroogd werden. Daarnaast zijn er ook tal van urbanisaties en bebouwingen zoals de urbanisatie, Cumbre Del Sol, die voor grote activiteit gezorgd hebben op het gebied van diensten en aandacht voor het toerisme.

Het kustgebied van Poble Nou de Benitachell is zeer ruig, met spectaculaire kliffen en uitkijkplaatsen van waaruit men de mooiste zee-uitzichten van de Costa Blanca kan bewonderen. Tussen de kliffen in treffen we prachtige stranden en baaien aan: De baaien, Cala de los Tiestos, Cala del Llebeig en het strand, Playa del Moraig. 

Playa del Moraig is een ideale plek om te baden en aan onderwatersport te doen. Op het strand zelf bevindt zich de grot, “Cova dels Arcs”, een indrukwekkende grot met een onderwaterroute.Het is een gemeente met een strategische ligging, dichtbij toeristische gemeenten zoals Teulada, Moraira en Javea, en op slechts 90 kilometer van de stad Alicante. 

Poble Nou de Benitachell beschikt over alle diensten, sporten, golf, wandelroutes, en een feestrijke cultuur die haar oorsprong en tradities bewaart. Het is een gemeente die haar essentie in stand heeft weten te houden, met een moderne mentaliteit, respect voor de tradities en een oprechte eenvoud en gastvrijheid.

LOGO IMMOMOMENT TE KOOP IN SPANJE A VEND
bottom of page