top of page
LOGO IMMOMOMENT TE KOOP IN SPANJE A VEND

BENALMADENA - COSTA DEL SOL

Uw Moment voor Benalmadena
Benalmadena is een gemeente in de Spaanse provincie Malaga in de regio Andalusië. Het ligt tussen Torremolinos en Fuengirola.

In 711 werd het merendeel van Spanje veroverd door de Moren, waaronder ook Benalmádena. De naam Ben al Madina is dan ook afkomstig uit de Moorse tijd en betekent 'zoon van de mijnen'.

Al sinds de Romeinse tijd is deze regio bewoond en archeologen hebben veel resten gevonden uit deze tijd.

Benalmadena is na de herovering heel lang onbewoond gebleven totdat ze weer opleefde door de komst van het toerisme in de tweede helft van de 20ste eeuw.

Benalmádena staat bekend om haar gezellige haven met restaurants en winkels en haar mooie 10 km lange wandelboulevard.

Benalmadena is vooral een badplaats waar velen het ganse jaar door heel graag komen om te genieten van de zon, het strand en de omgeving.

Benalmadena was van oorsprong een typisch Andalusische dorp. Het is een geliefd vakantieoord geworden van vele toeristen.

Hier is er het ganse jaar door levendig.

Benalmádena ligt op 15 minuten rijden van Malaga en is heel gmakkelijk bereikbaar met de trein.

Elke vrijdag- en zaterdagavond is er live muziek in het restaurant van het Casino Torrequebrada. Voor de golfliefhebbers zijn er drie mooie golfbanen waarvan Golf Torrequebrada de meest luxueuse is. In Benalmádena ligt pretpark ‘Tivoli World’ waar jong en oud kan genieten van een leuke dag. Er zijn tal van oede restaurants en gezellige bars.

NIEUWBOUWPROJECTEN BENALDMADENA

BENALMADENA APPARTEMENT TE KOOP           IMMOMOMENT.png
LOGO IMMOMOMENT TE KOOP IN SPANJE A VEND
bottom of page