top of page
LOGO IMMOMOMENT TE KOOP IN SPANJE A VEND

ALICANTE - COSTA BLANCA

Uw Moment voor Alicante
 Alicante of Alacant werd in 230 v.Chr. door de Carthaagse veldheer Hamilcar Barkas gesticht als Akra Leuke ("Witte landtong").

Daarna was het onderdeel van het Romeinse Rijk en werd de stad Lucentum ("Stad van licht") genoemd.

In 711 tijdens de grote Moorse invasie in Spanje werd Alicante belegerd en uiteindelijk ingenomen. De gevluchte bewoners konden zich in het binnenland aansluiten bij de Visigotische legers die naar het noorden trokken, naar de Pyreneeën.

De Moren gaven de stad de uiteindelijke naam Alicante. Van de 8ste tot de 13de eeuw was de stad in handen van de Moren. Zij bouwden op de Benacantil (een rotsachtige, 166 m hoge heuvel die de stad domineert) een vesting om de stad tegen aanvallers te beschermen. Deze vesting groeide in de loop der tijden uit tot het Castillo de Santa Bárbara.

Het dankte zijn naam aan de verovering van de vesting op 4 december 1248 (de katholieke naamdag van de Heilige Barbara) door de latere koning Alfons X van Castilië.

In 1298 werd de stad overgedragen aan het Koninkrijk Valencia van Jacobus II van Aragón.

INDUSTRIE

 

Belangrijke industrieën in Alicante zijn de schoenindustrie, de textielindustrie, de vervaardiging van amandelnoga, speelgoed en consumptie-ijs. Daarnaast speelt toerisme een grote rol in Alicante.

Alicante heeft een prachtige boulevard langs de kust (Explanada de España), een aantal moderne winkelcentra en levendige terrasjes, die zelfs in de wintermaanden vaak nog goed bezocht worden. 

Mooie bezienswaardigheden zijn bijvoorbeeld het kasteel van Santa Barbara op de Monte Benacantil (heuvel van 166 meter hoogte), de oude stad (Casco Antiguo) en interessante musea.

Daarnaast ligt Alicante ideaal in de regio Valencia voor dagtochtjes in een schitterende omgeving van eilandjes en prachtige berglandschappen met grotten.

Explanada de España

Schitterende wandelboulevard langs de kust en misschien wel de mooiste boulevard van Spanje. Wandel over het brede pad tussen de palmbomen en kraampjes met een verfrissend briesje van de zee. Zeker ’s avonds een belangrijke ontmoetingsplek in Alicante.

Casco Antiguo - centrum van Alicante

Het kleine en historische stadscentrum van Alicante met smalle straatjes en leuke pleintjes. De wijk heeft diverse bezienswaardigheden zoals Plaza Ayuntamiento, Mercado Central (Spaanse versmarkt), Palacio Maissonnave en de basiliek. Wandel heerlijk door dit historische stadshart en bekijk zeker het Plaza del Ayuntamiento, het plein met het barokke stadhuis.

Puerto deportivo

De haven 'Puerto deportivo' is een leuke omgeving om (zeker in de avond) rond te wandelen tussen de vele jachten, gezellige restaurantjes, disco’s en casino’s. De haven heeft o.a. een piratenboot met een restaurant (Barco Restaurante El Trinidad) en een gratis museum over de bekende Volvo ocean race.

Strand: Playa del Postiguet

Het populaire en levendige zandstrand van de stad Alicante gelegen aan de Costa Blanca. Het mooie en 900 meter lange strand ligt aan de voet van de Monte Benacantil en heeft goede voorzieningen. De ideale plek om even te ontspannen tijdens uw stedentrip.

LOGO IMMOMOMENT TE KOOP IN SPANJE A VEND
bottom of page